Avrupa Türk Gazeteciler Birliği UK kuruldu

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB UK), kurularak faaliyetlerine başladı. KitapEvi’nde yapılan kuruluş toplantısına, Mihrişah Safa, Nevsal Elevli, Füsun İlkay, Eylem Eraydın, Kemal Erdemol, Mustafa Köker, Kadir Aktay, Kadir Tipi, Baki Görgün, Alpaslan Düven katıldı. Toplantıya katılanlar kurucu uye olarak kabul edildiler.


Ayrıca toplantıda, Perihan Korkmaz, Sanem Yiğit, Özcan Yörük, Mevlüt Katık, Rahati Başar, Faruk Eskioğlu, Metin Güneş vekaleten temsil edildi.


Toplantıda konuşan Kemal Erdemol, ATGB UK’in, Almanya’nın Frankfurt kentinde faaliyet gösteren Avrupa Türk Gazeteciler Birliği ile koordineli çalışacağını belirterek, uzun süredir örgütlenme çalışmalarının sürdüğünü hatırlattı. Avrupa Türk Gazeteciler Birliği UK’in, tüzüğünü benimseyen gazetecileri şemsiyesi altına alacağını belirterek, üye olmak isteyenlerin başvuru yapabileceklerini kaydetti.


Yapılan seçimde yönetim kurulu ve görev dağılımı şu isimlerden oluştu: Kemal Erdemol (Başkan), Kadir Aktay (Genel Sekreter), Mihrişah Safa (Başkan Yardımcısı), Füsun İlkay (Sayman), Mustafa Köker (Basın ve Halkla İlişkiler)


MEDYA TAKİP BİRİMİ OLUŞTURULDU


ATGB üyeleri, toplantıda Yönetim Kurulu’nun  yanı sıra, ırk, din, cinsiyet ayrımcılığı güden, nefreti körükleyen, yalan haber yazan, telif haklarını ihlal eden yayınları izlemek, elde ettiği sonuçları ilgili mesleki kuruluşlara iletmek amacıyla çalışacak bir Medya Takip Birimi (MTB) de oluşturdular. Medya Takip Birimi’nin başkanlığını Alpaslan Düven üstlendi.


Düven’e, bu çalışmasında Nevsal Elevli, Kadir Tipi ve Baki Görgün arkadaşlarımız yardımcı olacak, ancak tüm üyeler benzeri takibi yapabilecekler.


‘HAK VE SORUMLULUK BİLDİRGESİ’ ÇERÇEVESİNDE


Medya Takip Birimi’nin, mesleki suçları işleyen yayın organlarına karşı herhangi bir yaptırım gücü olmamakla beraber, ATGB’nin bu birimi oluşturmaktaki amacı, yaşadığımız ülkede mesleki etik anlayışı oturtmak, gazeteciliğin evrensel anlamda kabul edilmiş standartlarını benimsetmek olarak açıklandı.


ATGB (UK) bünyesinde oluşturulan MTB, izleme ve değerlendirme çalışmalarını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin hazırladığı Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi çerçevesinde sürdürecek.


Bu arada yönetim kurulunun belirleyeceği yakın bir tarihte genel üye toplantısı düzenlenecek ve bundan sonra yapılacak faaliyetlerle ilgili takvim belirlenecek.


FOTOĞRAF: Avrupa Türk Gazeteciler Birliği UK, KitapEvi’nde yapılan toplantı ile kuruldu.


AÇIK GAZETE: İngiltere’deki basın çalışanlarının ve okurların haklarını koruyacak, gazetecilik adına kamu görevi yapan yerel basını meslek adına gözleyerek uyarı ve şikayette bulunacak son derece iyi niyetli bu girişimi destekliyoruz. Londra’daki gazete okurlarının da ATGB UK’un toplumsal faydayı gözeten karar ve uyarılarını saygıyla değerlendireceğini ve destek olacağını umuyoruz…


 

798360cookie-checkAvrupa Türk Gazeteciler Birliği UK kuruldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.