Avrupa – Türk Turizm İş Konseyi kuruldu

Konseyin toplam 7 milyar avro ciroyu temsil eden Avrupalı kurucu üyeleri şöyle:


“QTA seyahat acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Bösl, TSS seyahat acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Manuel Molina, Worms Üniversitesi Dekanı Roland Conrady, Alman Seyahat Hakları Örgütü üyesi Holger Hopperdietzel, FVW dergisi yazı işleri müdürü Klaus Hildebrandt, Alman Trafik ve Seyahat Yayınevi Genel Müdürü Dieter Flechsenberger, Avrupa Ticaret ve Komünikasyon yayınevi Başkanı Horst Ebel ve ”Travel One” adlı turizm şirketinin yöneticisi Thomas Hartung…”  


ETTC’den yapılan açıklamada, konseyin her yıl 2 kez Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı’nın, 1 kez de Türkiye Başbakanı’nın başkanlığında olmak üzere toplam 3 kez bir araya geleceği bildirildi. ETTC’nin amacının, Türk ve Avrupalı turizm kuruluşlarının birlikte çalışmalarının, Türkiye’nin önemli bir tatil ülkesi olarak Avrupa’da ön plana çıkmasının, turizm konularının zenginleştirilmesinin sağlanması olduğu ifade edildi.


Turizm alanında seminerlerin düzenlenmesinin organizasyonunu da üstlenecek ve ilgili ülkelerin parlamentolarında lobi faaliyetleri sürdürecek olan ETTC’nin, her yıl değişik bir ülkede Avrupa-Türkiye Turizm Balosu, çevre ve araştırma konularında da Avrupa-Türk turizm ödülleri yarışmaları düzenleyeceği kaydedildi.


Turizm konularında çeşitli bültenler yayınlayacak ve İnternet sayfaları düzenleyecek olan ETTC, turizm alanında yüksek okullarda eğitim verilmesi ve yerel yönetimlerle birlikte çalışılması yönünde de faaliyet gösterecek.


ETTC ayrıca, Türk ve Avrupalı gazetecilerin tanıtım seyahatlerini de organize edecek ve turizm konularında piyasa araştırmaları yapacak. (aa)
 

1019680cookie-checkAvrupa – Türk Turizm İş Konseyi kuruldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.