‘Avrupa’dan teröre ciddi destek var’

Başbakan Erdoğan, ”İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan teröristler ne yazık ki Türkiye’ye iade edilmemekte ve bu teröristler Avrupa’da serbest bırakılmaktadır. Terör örgütü olarak ilan edildiği halde, bu teröristlerin serbest bırakılmasını anlamakta zorluk çekiyoruz” dedi.

Operasyonların terör bitene kadar devam edeceğini de söyleyen Başbakan Erdoğan’ın, 44. Münih Güvenlik Politikası Konferansı’nın açılışında yaptğı konuşmada öne çıkan ifadeleri ana başlıklarıyla şöyle:

* ”İnterpol tarafından Kırmızı Bültenle aranan teröristler ne yazık ki Türkiye’ye iade edilmemekte ve Avrupa’da serbest bırakılmaktadır. Terör örgütü olarak ilan edildiği halde, bu teröristlerin serbest bırakılmasını anlamakta zorluk çekiyoruz.”
* ”PKK ile mücadelemiz, çok açık net… Zaman zaman bize soruyorlar (ne zaman bitecek bu operasyonlar?) diye, terörle mücadeleyi kazanana kadar, sona erdirinceye kadar.”
* ”Şimdi yapılması gereken, terör örgütünün paravan kuruluşlarının kapatılması, mali kaynaklarının kesilmesi, propaganda imkanlarının ortadan kaldırılması, teröristlerin iade edilmesi gibi konularda daha süratli ve etkin iş birliğine gidilmesidir.”
* ”Türkiye’nin, Irak’a ait toprakların tek bir karışında dahi gözü yoktur. Esasen, Irak’ın toprak bütünlüğünün, ulusal birliğinin korunmasına en güçlü desteği veren ülke de Türkiye’dir.”

1166370cookie-check‘Avrupa’dan teröre ciddi destek var’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.