AVUSTRALYA… KISA KISA…

Highpoint meydan savaşı…

Geçen hafta Cumartyesi günü Melbourne’daki Highpoint Shopping Centre Hoyts Sineması girişinde 70 kadar gencin karıştığı kavga, alış veriş merkezinin belli bölümlerinin kapatılmasına neden oldu. Kavgayı yatıştırmak için merkeze 8 ayrı karakoldan polis ekipleri gönderildi. Görgü tanıkları yer yer devam eden kavganın bir saat sürdüğünü söyledi. Kavgaya bazı gençlerin annelerinin de katıldığı ileri sürüldü. Olaylarla ilgili olarak 8 genç gözaltına alındı.

Baba Beazley öldü…

İşçi Partisi Eski Lideri Kim Beazley’in babası Kim Beazley Senior geçen hafta 90 yaşında öldü. Baba Beazley, ‘70’lerde Whitlam Hükümeti’nde Eğitim Bakanlığı yapmıştı. 32 yıl parlamenterlik yapan baba Beazley, oğlunu da politikaya atılması için teşvik etmişti. Baba Bezley zamanında üniversite eğitimi ücretsiz olmuştu. Kim Beazley Senior’un cenanazesi düzenlenecek devlet töreniyle kaldırılacak.

Adler’e şartlı tahliye…

İflas eden sigorta devi HIH’in müdürlerinden Rodney Adler, Nisan 2005’den bu yana çektiği hapis cezasını tamamlayarak geçen Cumartesi günü St Hellier’s Cezaevi’nden şartlı olarak tahliye edildi. Adler, 3.5 milyar dolarlık HIH’in batmasındaki rolünden dolayı 4 buçuk yıl hapse mahkum edilmişti. Adler 2022’ye kadar hiç bir yönetici rol üstlenemeyecek ve önümüzdeki 2 yıl boyunca şartlı tahliye memuruna düzenli rapor verecek.

Ambulanslar dökülüyor…

Melbourne Ambulans Görevlileri Sendikası, üyelerine 3 yaşından büyük, ya da 150 bin km’den daha fazla yol katettmiş ambulansları sürmemeleri çağrısı yaptı. Sendika ambulans filosundaki araçların önemli bölümünün, tehlike arzedecek biçimde yaşlı olduğunu ileri sürüyor. Metropolitan Ambulance Service, sendikayı “eylem” yapmakla suçlayarak konuyu Endüstriyel İlişkiler Komisyonu’na götürdü. Komisyon, konunun araştırması bitene kadar ambulans görevlilerinin araçları kullanmaya devam etmesine karar verdi.

Trafik kazası: 15 yaralı…

Melbourne’da Pazar günü Rockbank semtinde 6 araba birbirine girdi şans eseri ölen olmadı 15 kişi yaralandı. Polisten yapılan açıklamada kazaya karşıdan gelen trafiğin şeridine giren bir arabanın neden olduğu kaydedildi. Yaralılar arasında durumu ciddi olanların bulunduğu bildiriliyor. Yanlış şeride giren arabadaki yaralılar arasında çocuklar da bulunuyor ve çocukların bulundukları arabada güvenli şekilde seyahat etmediği anlaşıldı.

Holden’den çevre dostu yeni motor…

Holden, VE Commodore serisi vagon arabalarında “çevre dostu” motor kullanacak. Sydney’deki bir fuarda sergilenen yeni V8 motor, yol koşulları uygun olduğu sürece 8 silindirden dördünü “kapatıyor. Kapanan 4 silindir gerektiğinde yeniden devreye giriyor. Böylece araç daha az benzin harcıyor. Teknoloji, Chrysler ve Jeep’lerin bazı modellerinde hali hazırda kullanılıyor.

Köpeğinin kurbanı oldu…

Mitcham’da hemzem yaya geçidinde köpeğiyle birlikte yolcu treninin geçmesini bekleyen 70 yaşındaki adam, köpeğin paniğe kapılıp sahibini rayların üzerine sürüklemesi sonucu trenin altında kalarak can verdi. Köpek olaydan yara almadan kurtuldu. Köpeğin RSPCA’ye verildiği bildirildi.

Avustralya’nın ilk gerçek kaybı…

Afganistan’da görev yapan bişr Avustralya askeri, aracının yanında patlatılan bomba sonucu can verdi. David Pearce adlı 41 yaşındaki iki çocuk babası Brisbanelı asker, Afganistan ve Irak’ta görev yapan Avustralya askerleri arasında askeri harekatta ölen ilk asker oldu.  Er Kovco olayında olduğu gibi . David Pearce’in cenazesinin yanlışlıkla başka biriyle karışmaması için cenaze Avustralya’ya getirilene kadar sıkı gözetim altında tutuldu. David Pearce’nin orduya 18 ay önce katıldığı bildirildi.

 

1160030cookie-checkAVUSTRALYA… KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.