‘Aydın’larla görüşme göstermelik

Sezer, Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Sayın Cemil Çiçek’in, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, “teröre karşı topyekün savaş” açıklamasını da şöyle değerlendirdi:


“Uluslararası camianın terörle mücadelede gerekli desteğinin görülemediğini bir kez daha söylemiştir. Sayın Çiçek ayrıca, mahalle muhtarından apartman yöneticisine kadar sade vatandaş olarak hepimize düşen görevler bulunduğunu anımsatmıştır. Hiç kuşkusuz bunlar doğrudur; ama, herkesçe bilinen gerçeklerdir. Sayın Bakan ve diğer bazı hükümet yetkilileri, her vesile ile terörle mücadelede başkalarının konumlarını vurgulayıp Hükümetin kendi sorumluluğunu gözden kaçırmak; bu alandaki beceriksiz, kararsız, ne yapacağını bilemez yaklaşımlarını perdelemek çabası içindedirler.”


“AKP Hükümeti, birçok alanda olduğu gibi terörle mücadele konusunda da göstermelik olarak bir şeyler yapma, daha doğrusu yapıyor gözükme çabasındadır” diyen Sezer, “Sayın Başbakan’ın yarın, bir süre önce terörle ilgili bildiri yayımlayan bir grup aydınla görüşmesi de; Cuma günü Diyarbakır’a yapacağı ziyareti de bu bağlamda değerlendirmek gerekir. Hükümet, bir yandan şehit cenazelerinin toplumda yarattığı infialin, diğer yandan muhalefet partilerinin haklı sert eleştirilerinin baskısı altındadır. Ancak, bunlar karşısında ne yapacağını da bilememektedir” yorumunu yaptı.


Sezer, Hükümet’i bugüne kadar, Terörle Mücadele Yasası’nın yeniden düzenlenmesi çalışmaları ve sorumluluğu başkalarına atma çabası dışında terörle mücadele konusunda, ciddi hiçbir politika ve hiçbir önlem açıklayamadığını da sözlerine ekledi.

1023370cookie-check‘Aydın’larla görüşme göstermelik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.