Ayfer Orhan: Seçilemesem de memnunum

Seçim sonuçlarını değerlendiren Orhan, hemen hiç Türk seçmenin bulunmadığı Kuzey Batı Cambridge bölgesinde yaklaşık 14 aydır çalıştığını seçimleri kazanamasa da İşçi Partiye oy kazandırdığını ve kendisininde deneyim kazandığını söyledi. Muhafazakarların güçlü olduğu bir bölgede seçime katıldığını belirten Orhan, milletvekili seçilmenin uzun ve yoğun çaba gerektirdiğini, ilk defa seçimlere giren adayların genellikle kolay seçim bölgelerinde yarışamadıklarına dikkat çekti.


Aday olmasından seçim gününe kadar kendisine yardımcı olan toplum mensuplarına da katkılarından dolayı teşekkür eden Orhan, “Seçim bölgem yarısı köylerden oluşan çok geniş bir alanı kapsıyordu. Aylardır süren çalışmalarda hiç uğrayamadığınm yerleşim birimleeri oldu. Her hafta sonu Londra’dan aile mensuplarım dahil ortalama 5-6 arkadaşla seçim bölgeme giderek çalışması yaptık.Yoğun olarak çalıştığımız bölgelerde genellikle sandıktan birinci olarak çıktık. Ama hiç uğrayamadığımız köyler dahil tüm bölge toplandığında ikincilikle yetinmek zorunda kaldık” dedi.


Yaklaşık 20 yıldır parti üyesi olduğunu ve milletvekili adaylığı ile yeni deneyimler kazandığını kaydeden Ayfer Orhan, İngiltere’de yaşayan Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türkler arasınmda son yıllarda politikaya olan ilginin artmasından memnunluk duyduğunu, bu ilginin bir gün kendisi ya da bir başkasını toplum temsilcisi olarak mutlaka Avam Kamarası’na göndereceğine inandığını  söyledi.


Kuzey Londra’da Southgate’de Stephen Twigg, Hornsey ve Wood Green bölgesinde de Barbara Roche’nin seçimleri kaybetmesine üzüldüğünü belirten Orhan, partide bakanlık yapmış tecrübeli isimlerin ‘geçici olarak’ verdikleri bölgeleri ilk fırsatta tekrar partiye kazandıracaklarına inandığını söyledi. Orhan, bazı sandelye kayıplarıyaşansada parti olarak üçüncü dönem kazanmaslarının büyük başarı olduğunu sözlerine ekledi.

780660cookie-checkAyfer Orhan: Seçilemesem de memnunum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.