Ayrılıkçı İskoçlara karşı ağız birliği

Gazeteye göre Muhafazakârlar, İşçi Partisi ve Liberal Demokratlar, İskoçya’nın Birleşik Krallık’tan kopmasına karşı çıkmak konusunda birlik kararı aldı. Gazeteye göre bu adım, İskoçya’nın bağımsızlığına ilişkin referandum planları konusunda anayasal bir krizi önlemeyi amaçlıyor. Başbakan Cameron birlik fikrine bağlı olduğunu söylerken İşçi Partisi lideri Ed Miliband, bölünmenin İngiltere ekonomisine zarar vereceğine dikkat çekmişti.

İskoçya’daki bölgesel hükümetin başbakanı Alex Salmond, bağımsızlığa ilişkin halk oylaması için 2014 sonbaharına işaret etmişti. Salmond ayrıca Birleşik Krallık Başbakanı Cameron’un referandumun kurallarını tanımlama yetkisine sahip olmadığını söylemişti. Koalisyon ise onayları alınmadan yapılacak herhangi bir oylamanın, hukuka aykırı olacağını savunuyor.

Independent’ın aktardığına göre muhafazakârlar İskoçya’da desteklenmiyor, Liberal Demokratlar da 2010’da koalisyona katıldıktan sonra gördükleri desteği kaybetmişti. Gazete, koalisyonun küçük ortağı Liberal Demokratların lideri Nick Clegg’in bağımsızlık karşıtı kampanyayı İşçi Partili eski Maliye Bakanı, Edinburg milletvekili Alistair Darling gibi bir ismin yürütmesini istediğini yazıyor.

840010cookie-checkAyrılıkçı İskoçlara karşı ağız birliği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.