Azerbaycan’da eski bakana gözaltı

Ferhat Aliyev’in kardeşi Azerbaycan petrol dağıtım şirketi genel müdürü Rafik Aliyev de Moldova’ya gitmek üzere hava alanındayken, Demirören şirketler grubu Azerbaycan temsilcisi Burhan Bekçi ile birlikte göz altına alındı. Bekçi’nin daha sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Polisin Azerbaycan petrol dağıtım şirketi binası etrafındaki basın mensuplarını uzaklaştırdığı, binada araştırmaların sürdüğü bildiriliyor.

UKRAYNA’DAKİ MUHALİF LİDER SERBEST

Öte yandan Azerbaycan’ın önde gelen muhalefet partilerinden Azerbaycan Demokrat Partisi’nin (ADP) lideri ve eski Milli Meclis Başkanı Resul Guliyev, Bakü yönetiminin talebiyle tutuklanarak çıkarıldığı Kırım’ın Akmescit kentindeki bölge mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

Azerbaycan’ın önde gelen muhalefet partilerinden Azerbaycan Demokrat Partisi’nin (ADP) lideri ve eski Milli Meclis Başkanı Resul Guliyev, Bakü yönetiminin talebiyle tutuklanarak çıkarıldığı Kırım’ın Akmescit kentindeki bölge mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

ADP Genel Sekreteri Serdar Celaloğlu, yaptığı açıklamada, davaya müdahil olarak katılan Azerbaycan tarafının iddialarının mahkeme tarafından yeterli bulunmadığını ve Guliyev’in serbest bırakılmasına karar verildiğini söyledi.

Celaloğlu’nun açıklamasına göre, mahkemenin ilgili kararında, ”Resul Guliyev’in istediği ülkeye gitmekte veya Ukrayna’da kalmakta özgür olduğu” belirtildi. Mahkemeden sonra hastaneye kaldırıldığı öğrenilen Guliyev’in sağlık durumunda ciddi bir sorun olmadığı, yaşadığı stress nedeniyle kısa bir süre müşahade altında tutulacağı öğrenildi.

Ukrayna kaynaklarına göre, kararın alınmasında “Guliyev’in Interpol tarafından kırmızı bültenle arandığı” yönündeki iddiayı doğrulayacak bir belgenin bulunmaması ve ABD tarafından Guliyev’e daha önce verilen “siyasi mülteci kartı” önemli rol oynadı.

İMAJ: Cumhurbaşkanı İlham Aliyev

1116490cookie-checkAzerbaycan’da eski bakana gözaltı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.