Başbakanlığa ikiz kardeşini atamadı

Polonya’da, Pazar günü gerçekleşen erken genel seçimlerinin galibi Adalet ve Hukuk Partisi’nin (PIS) lideri Lech Kaczynski, süpriz bir kararla Başbakanlık görevini kardeşi Jaroslaw Kaczynski yerine ekonomi uzmanı Kazimiezr Marcinkiewicz’e (46) verdi.

Adalet ve Hukuk Partisi (PIS)’in Başbakan adayı Jaroslaw Kaczynski, (PIS) lideri  ve Varşova Belediye Başkanı Lech Kacynski’nin verdiği süpriz bir kararla, yeni kurulacak hükümetteki Başbakanlık görevini, kendisi gibi aşırı muhafazakar  olan ekonomi uzmanı Kazimierzr Marcinkiewicz’e bırakıyor. Lec Kaczynski’nin aldığı karar, kardeş Jaroslaw’ın seçmenlerini de şaşkına çevirdi.

Polonya’nın en tanınmış politikacilardan biri olan kardeş Kaczynski’nin, Varşova secim bölgesinde toplam 170 bin seçmeni bulunuyor.

Resmi olmayan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı adayı ve Varşova Belediye Baskanı olan Lech Kaczynski, kardeşi Jarolaw’ı kendisinin Cumhurbaşkanlığı’na aday olması ve iki kardeşin devlet liderliği yapmasının vatandaşların tepkisine yol açabileceği düşüncesiyle uygun görmediği söyleniyor.

Gözlemciler de, Kaczynski kardeşlerin, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı görevlerini birlikte yürütmelerinin imkansız olduğunu söylüyorlar. Seçimlerin bir diğer galibi Vatandaşlar Platformu lideri Donald Tusk’da Kaczynski’nin kararını süpriz ve beklenmeyen bir karar olarak değerlendirdi.

KAZİMİEZR  MARCİNKİEWİCZ? 

Muhafazakar bir katolik olan Marcinkiewicz, Matematik ve Fizik eğitimi aldı ve yaklaşık 12 yıldır parlameno’da görev yapıyor. Marcinkiewicz, bugün kü hükümetin Hazine Komisyonu’nda özelleştirmeden sorumluydu.

Öte yandan, Polonya Seçim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, Pazar günü gerçekleşen parlamento seçimlerinde Adalet ve Kanun Partisi (PIS) 155, Vatandaslar Platformu (PO) 133, Demokratik Sol Ittifak (SDL) 55, Polonya Aileleri Ligi (LPR) 34, Polonya Köylü Partisi-25 koltuk elde etti.

FOTOGRAF: Lech Kaczynski

1115250cookie-checkBaşbakanlığa ikiz kardeşini atamadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.