Başbakanın çifte vatandaşlık ikiyüzlülüğü

Son zamanlarda Hollanda’nın en onemli gündem maddelerinden biri, hükümetin çifte vatandaşlık konusundaki ayrımcı tavrıydı.

4’ncü Balkenende Kabinesi’nde Adalet Bakanlığı Müsteştarlığı görevinde bulunan İşçi Parti’li Nebahat Albayrak’ın çifte vatandaşlığı ile ilgili olarak, 3 yıl önce “Türk vatandaşlığından çıksaydı daha şık olurdu” açıklamasını yapmış olan Başbakan Mark Rutte’nin, yeni koalisyon hükümetinde yer alan, Sağlık ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Zanten-Hyllner’in Hollanda pasaportunun yanısıra İsveç pasaportu da taşımasını sorun olarak görmemesi “çifte standart” olarak değerlendirildi.

Üstelik Hollanda başbakanı, konuyla ilgili açıklama yapması istendiğinde açık ve net olarak, “Hollanda pasaportu ile birlikte çifte vatandaşlıkları bulunanlardan, ikinci vatandaşlığı Türk ya da Faslı olanlarla İsveç ya da İngiltere olanlar bir değildir” şeklinde konuştu.

Son derece yetersiz ve saçma bulunan gerekçesini de, “İsveç, yurtdışında yaşayan vatandaşlarına karışmazken, Türkiye karışıyor. Örneğin Hollandalı Türkleri askerliğe çağırıyor” şeklinde belirtti.

Irkçılık davaları süren, aşırı sağcı parti lideri Geert Wilders, tüm çifte vatandaşlıklara kesinlikle karşı olduğunu belirtirken, başbakanın bu tavrı, meclisteki birçok farklı parti üyesi tarafından kınandı.

Biz gazeteciler kaydını tutuyoruz. Artık internet toplumun hafızası… Unutanlara hatırlatmak da google’dan… Başbakan Mark Rutte ektiğini biçecek… Anadolu insanı bu deyimi unutsaydı size ulaşmazdı…

1081660cookie-checkBaşbakanın çifte vatandaşlık ikiyüzlülüğü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.