Bahçeli “Siz önden buyrun” diyenlere kızdı…

TBMM’deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, başkanlık sistemini övdü, Atatürk’le ilgili iddialarda bulundu. Ardından sözü Gazze’ye getiren Bahçeli, kendisine “Siz önden buyrun” diyenlere kızdı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında yaptığı açıklamada, “Atatürk bugün yaşamış olsaydı başkanlık sisteminin yılmaz savunucusu olurdu” iddiasında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. “Nasıl ki Cumhuriyet’ten dönüş yoksa, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden dönüş ve sapış olmayacaktır” diyen Bahçeli, “Hükümet sistemi başka, rejim başkadır. 29 Ekim 1923 tarihinde rejimin adı konulmuş ve mevzu bir daha açılmamak üzere kapanmıştır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Gazze’deki duruma ilişkin de konuştu. “24 saat dolmuştur, Türkiye Cumhuriyet insanlık nam ve hesabına, barış ve çözüm iklimini yeşertmek adına her türlü müdahale ve mücadeleye hazır ve kararlı olmalıdır” diyen Bahçeli, “Gazze’yi koruma ve kollama misyonu Türk milletinin üzerindedir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli şöyle konuştu:

“Gazze’yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek, bize ecdadımızın mirasıdır. Bazıları şahsıma yönelik ‘önden siz buyurun’ diye karalama kampanyasına alet oldular. Devletim istesin, milletimin destek versin, şartlar da öyle gerektirsin; Gazze’deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapanla insanlık mevzisine girmek için yola revan olmazsam namerdim.

“24 SAAT DOLMUŞTUR”

24 saat dolmuştur, Türkiye Cumhuriyet insanlık nam ve hesabına, barış ve çözüm iklimini yeşertmek adına her türlü müdahale ve mücadeleye hazır ve kararlı olmalıdır. Bizde geri adım yoktur.”

2727210cookie-checkBahçeli “Siz önden buyrun” diyenlere kızdı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.