Bahçeli, ‘Evet’çi ülkücülere kızdı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Eylül referandumunun bir anayasa değişikliğinin ötesinde, Türkiye’nin geleceğini belirleyecek öneme sahip olduğunu vurgulayarak ‘Evet’çi ülkücülere sert tepki gösterdi.

Bahçeli, “Eğer arkadaşım televizyona çıkıp bunun evet çıkması için gösterdiğin gayret kadar Milliyetçi Hareket’in iktidarı için gayret göstersen bil ki bunun hesabı kökten kesilir ve bunun hesabı sorulur.” dedi.

Manisa Anemon Otel’de düzenlenen “Referanduma Hayır” bilgilendirme toplantısına MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Bülent Didinmez, Manisa milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay, Ahmet Orhan, İl Başkanı Uğur Üncü, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile ilçe ve belde belediye başkanları, teşkilat yöneticileri ile partililer katıldı.

Salonu dolduran kalabalık, Bahçeli’yi büyük coşkuyla karşıladı. “Devletin Başına Devlet Gelecek” sloganı atan kalabalık uzun süre Bahçeli’yi ayakta alkışladı.

Bahçeli, 12 Eylül referandumunun önemini anlatarak sözlerine şöyle başladı.

“Bugün bir arada olmamızı gerekli kılan, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkindir. Bu referandum bir anayasa değişikliğinin ötesinde, Türkiye’nin geleceğini belirleyen önemli bir önemli bir referandum olarak dikkat çekmektedir. Bir başka deyişle 12 Eylül 2010 pazar günü yapılacak olan referandumda ortaya çıkacak olan sonuç, beyaz veya kahverengi oyların birbirini aşan konumlarından ziyade 8 yıldan buyana ülkemizi yöneten AKP’nin ülke yönetimine devamına ilişkin bir yorumu beraberinde getirecektir.” dedi. Medyaya sitemde bulunan Bahçeli, “Medya iki siyasi partiye kilitlenmiş, biri Evet’i biri Hayır’ı temsil ediyor gibi, akıllarınca Türkiye’yi farklı bir siyasi yapıya doğru sürüklemek istiyorlar. Bunun yanında çok yoğun şekilde MHP’nin ortaya koyduğu faaliyetleri göz ardı ediyorlar. Yandaş medya aracılığıyla da Milliyetçi Hareket Partisi’nin düşüncelerini, siyasal duruşunu, yaklaşımını saptırma gayreti içinde bulunuyorlar.”

1253220cookie-checkBahçeli, ‘Evet’çi ülkücülere kızdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.