Bak şu Blair’in yaptığına

Telegraph gazetesinin edindiği bilgiye göre; Libya’nın petrolden kazandığı paraları yurtdışında yatırımlar için kullanan Yatırım Dairesi’nden üst düzey bir yönetici, Blair’in devrik lider Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfül İslam’la düzenli olarak görüşen üç önemli batılı işadamından biri olduğunu anlattı.

Kimliğinin açıklanmaması koşuluyla bilgi veren yöneticinin anlattığına göre Seyfül İslam ve yakın yardımcıları bu fonun faaliyetlerini denetliyor ve yöneticileri de nereye yatırım yapmaları konusunda sıklıkla yönlendiriyorlardı.

Sunday Telegraph gazetesinin bu haftasonu yayımladığı bazı belgeler, Blair’in Trablus’a en az üç ziyarette bulunduğunu gösteriyor. Bu ziyaretlerden ikisi, Lockerbie bombacısı olduğu söylenen Abdülbasit el Megrahi’nin serbest bırakılması öncesinde 2008 ve 2009 yıllarında ve son olarak da geçen sene yapılmış. Blair, ilk iki ziyaretinde Kaddafi tarafından ayarlanan uçaklarla ülkeye gelmiş.

Tony Blair’in sözcüsü ise söz konusu ziyaretlerde ağırlıklı olarak Afrika’nın tartışıldığını ve Blair’in JP Morgan adına Seyfül İslam’la lobi yaptığı iddialarını yalanladı.

838500cookie-checkBak şu Blair’in yaptığına

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.