Balyozlu soyguncuları ‘mop’la kovaladı

Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Stoke Newington’daki (Eski Halkevi’nin karşısı) Erbiller Kuyumculuk’ta çalışan genç kız, işyerini soymak isteyenlere karşı ‘mop’la karşı koydu. Çevreden yetişen Iraklı eski bir polisin de yardımıyla soygunculardan birisi yakalandı diğerleri ise eli boş kaçtı.

Funda Boyraz gazetemize soygunu anladığı anda hiç düşünmeden karşı koyduğunu belirterek “Tabii korktum ama yine olsa yine karşı korum…” dedi.

‘Süper kız’ Funda Boyraz Sivaslı olduğunu söyledi…

1.5 yıldır kuyumcuda çalıştığını ve olayın kansız atlatılmasına sevindiğini söyleyen Boyraz, şöyle konuştu:

“4 kişiydiler. Motosikletlerini işyerinin önüne park edince hemen niyetlerini anladım. Patron Mahir Bey arkadaydı. Ben de işyerinde sabah temizliği yapıyordum. Hemen Mahir Bey’e seslenip dışarı çıktım. Elimdeki mop’la soygunculara vurmaya başladım. Elinde balyoz olan kuyumcuyla göz göze geldik. ‘Balyozunu bana vurur’ diye korktum ama tepki göstermeyince ona vurmayı sürdürdüm.”

Yoldan geçen eski bir polis de soygunculara karşı koyunca panik oldular…” diyen Boyraz şöyle devam etti:

“Motosikletlerine binip kaçmaya çalıştılar. Birisini motosikletin üzerinde yakaladık. Düşünce de kolunu kırmış. Diğerleri ise arkalarına bakmadan kaçtılar. Sonra polis geldi…”

Funda Boyraz ve Erbiller Kuyumcu’nun sahibi Mahir Erbil, soyguncuları kaçırtan genç kız ve Iraklı eski polisi ödüllendireceğini söyledi.

“KRİZ SOYGUNLARI ARTIRIR ENDİŞESİNDEYİZ”

Kuyumcunun patronu Mahir Erbil (30) de Boyraz’ın çağrısıyla dışarı çıktığında genç kızın soygunculara tek başına meydan okuduğunu gördüğünü söyledi.

“Geçen ay yine İngiltere’de ‘süper nine’ aynı şeyi yapmıştı. Artık bizim toplumun da bir ‘süper kız’ı var” diyerek şu değerlendirmeyi yaptı:

“İngiltere’deki ekonomik krizin soygunları artıracağı ve bizim gibi değerli ürün satan işyerlerini de hedef yapacağından endişe duyuyorum doğrusu. Eğer bir ülkede işsizlik varsa ’emeğe saygı duyun’ demek yetersiz kalır… Bizim işyeri alarm, elektronik kontrollu kapı ve kırılmaz camlarla ciddi bir şekilde korunuyor. Suçlular eninde sonunda yakayı ele veriyor. Soygunlardan umut bağlayan gençlere de üzülüyorum…”

Metropolitan Police yaptığı açıklamada yakalanan soyguncu Durim Krasniqi’nin (20) Kosova kökenli olduğu ve ertesi günü çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını belirtti. Polis ayrıca konuyla ilgili bilgisi olanların 020 7275 3232 ya da isim vermeden Crimestopers’ı 0800 555 111’den aramalarını istedi.

836380cookie-checkBalyozlu soyguncuları ‘mop’la kovaladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.