‘Bankanızdan arıyoruz’ diyene dikkat!

Kredi kartında yeni bir sahtekarlık daha ortaya çıkarıldı. Kendilerini “bankanızdan arıyoruz” diye tanıtarak kart sahibinin bazı kişisel bilgileri söyleyip kredi kartı arkasındaki güvenlik numaralarını soran sahtekarları polis arıyor… Sahtekarların bu yöntemle güvenlik numaralarını öğrendikleri kredi kartı sahiplerinin hesaplarını boşalttıkları saptandı.


Polis, kredi kartı sahiplerinin dikkatli olmasını isteyerek bu tür kuşkulu aramaları bankaya ve güvenlik birimlerine bildirmelerini istedi.


Kredi kartı mağdurlarından bir okurumuz da gazetemize şunları söyledi:


“Sahtekarlar ‘bankanızın sahtekarlarla mücadele eden departmentinden arıyoruz’ diyorlar. Sonra şöyle bir senaryo yazıyorlar; ‘Kartınızı vs..vs..şehrinde veya magazasında kullanmışlar.. Dert etmeyin, biz onları izliyoruz, sizin paranızı hesabınıza geri koyacağız fakat hesap sahibiyle mi konusuyorum?’ diye sorarak sözüm ona görevleri geregi bir kaç soru soruyorlar. Sordukları sorulardan birisi de güvenlik numaraları… O heyecanla siz de kolayca güvenlik numaranızı verebiliyorsunuz… Sonra da bankada hesabınızın boşalmış olduğunu öğreniyorsunuz…”


Mağdur okurumuz bankaların olaya bakışını da şöyle anlattı:


“Bankalar da ‘Biz asla musterilerimizden telefonda kişisel bilgilerini sormayız. Böyle bir telefon alırsanız, size bilgileri postalamalarını isteyiniz… Ayrica e- posta olarak da dolandırıcılar iş başındalar. Sakın e-postalara cevap vermeyiniz…’ diyorlar.”

797130cookie-check‘Bankanızdan arıyoruz’ diyene dikkat!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.