Basın bastırınca mültecilere kapı aralandı

Başbakan Yardımcısı Nick Clegg dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada hükümetin ülkeye kabul edeceği Suriyeliler’in kadın, çocuk, cinsel şiddetle karşılaşmış veya karşılaşma riski bulunan, yaşlı, özürlü ve işkenceye maruz kalmış kişilerden oluşacağını söyledi.

İngiliz hükümetinin Suriyeli mültecileri İngiltere’de ağırlamak için kapı aralamasıyla ilgili haberler bu sabahki İngiliz gazetelerinde önemli yer tuttu.

Independent bu kararın, gazetenin İngiltere’nin Suriyeli mültecileri kabul etmesi gerektiği yönündeki kampanyasından sonra alındığını yazıdı.

Gazeteler İngiltere’nin, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) 30 bin Suriyeli mülteciyi Suriye dışındaki bazı ülkelere yerleştirme planına dahil olmadığını ancak UNHCR’nin hükümetin adımını desteklediğini yazıyor.

Daily Telegraph, hükümetin bu kararı muhalefetteki İşçi Partisi’nin yoğun baskısı sonrası aldığını bildiriyor.

Suriye’nin kayıp nesli

Gelişmeyi ana sayfasından duyuran Times, konuyla ilgili haberin içinde ‘Suriye’nin kayıp neslini’ de ele aldı.

Tom Coghlan imzasıyla Suriye’den yazılmış haberde iç savaşın Suriyeli çocuklar üzerindeki yıkıcı etkisine yer verildi.

Coghlan özetle şunları yazdı:

“Suriye’deki okulların yüzde 80’i ya yıkıldı ya da hasara uğradı ve birçoğu her iki taraftan da savaşçılar tarafından kullanılıyor.”

“Savaş bazı çocuklar üzerinde öylesine büyük bir travma yarattı ki çocuklar iletişim kurmayı kestiler. ‘Konuşamıyorlar’ diyor Save the Children (Çocukları Koru) örgütünün Orta Doğu müdürü Roger Hearn ve devam ediyor: ‘Tamamen sessizler. Ne gördüklerini hayal edemizsiniz. Oxford Araştırma Grubu’nun Kasım ayındaki raporuna göre Suriye’deki savaşta 11 bin 400 çocuk öldü.

850350cookie-checkBasın bastırınca mültecilere kapı aralandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.