Baybaşin 22 yıla itiraz ediyor

Londra’daki Woolwich Mahkemesi, Baybaşin’i 2,3 kilogram eroin sağlamak, kentteki Türk ve Kürt işyeri sahiplerine şantaj yapmak ve adaleti engelleme suçlamalarından geçen Şubat’ta mahkum etmişti.


Ancak cezanın açıklanması bir kaç kez ertelendi. Dün kararın açıklanması ardından hemen harekete geçen avukatlar, temyize gideceklerini bildirdi.


Bindman and Partners avukatlık şirketi adına yapılan açıklamada, “Baybaşin, şantaj suçlamasında sınırlı derecede suçlu olduğunu kabul etmekle birlikte, uyuşturucu suçlamasını kesinlikle reddetmektedir… Abdullah Baybaşin, uyuşturucuya kesinlikle karşı olmuştur”  denildi. (BBC)


“SINIRDIŞI EDİLSİN”


Öte yandan Baybaşin hakkındaki mahkumiyet kararı İngiltere basınında da geniş yer buldu.


The Guardian “Uyuşturucu çetesinin Türk lideri 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı” başlığını atarak, “Çete, ülkede uyuşturucu kaçakçılığının çok büyük bölümünden sorumlu” diye yazdı.


The Times ise “Eroinin ardındaki mülteciye 22 yıl hapis” manşetiyle Abdullah Baybaşin’in Avrupa’nın en büyük ve tehlikeli uyuşturucu baronlarından biri olduğunu öne sürdü.


The Times, Baybaşin’i hapis cezasına çarptıran yargıcın, onun cezası sonrası sınırdışı edilmesini tavsiye ettiğini de vurguladı.


 


 

791000cookie-checkBaybaşin 22 yıla itiraz ediyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.