Baykal ‘parti dışı’ sorunlara değindi

 Baykal, partisinin grup toplantısında, Türkiye’nin AB’ye üyeliğiyle ilgili gelinen noktada Türkiye’nin aldatıldığı gerçeğinin tüm çıplaklığıyla özler önününe serildiğini bildirdi.


AB’nin Türkiye raporunu açıklamasının ardından bu gerçekleri sadece CHP’nin dile getirdiğini, gerek iktidar gerekse  medyanın bunları göremediğini savunan Baykal, Türkiye’nin Ermeni meselesinde ortaya koyduğu tavrı her konuda göstermesi gerektiğini kaydetti.


CHP KÜÇÜLÜYOR


CHP, 3 Kasım genel seçimlerinin üzerinden geçen yaklaşık iki yıllık sürede, genel başkan, yönetim ve parti politikalarını eleştiren 15 milletvekili Parti’den ayrıldı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ihraç edilmesinin ardından 5 muhalif milletvekili de dün CHP’den istifa etti. Ahmet Güryüz Ketenci, Hakkı Akalın, Ersoy Bulut, Züheyir Amber ve Mustafa Sayar, dün düzenledikleri basın toplantısında bugün törenle SHP’ye katılacaklarını açıkladı.

CHP grubunda yer alan, ancak yönetimine karşı olan diğer bazı muhalif milletvekillerinin istifa etmeleri de gündemde bulunuyor. Partiden ihraç edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün genel başkanlık adaylığını destekleyen ve daha önce ihraç edildikleri halde mahkeme kararıyla partiye geri dönen İstanbul Milletvekili Hasan Aydın ve Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay istifa etmedi.
   
Aydın ve Tomanbay’ın yanı sıra partide muhalif kimliğiyle tanınan milletvekillerinden bazıları şöyle:
   
“Kemal Derviş (İstanbul), Zeynep Damla Gürel (İstanbul), Hasan Fehmi Güneş (İstanbul), Naci Aslan (Ağrı), Muzaffer Kurtulmuşoğlu (Ankara), Muhsin Koçyiğit (Diyarbakır), Fikret Ünlü (Karaman), Selami Yiğit (Kars), Sefa Sirmen (Kocaeli), Hüseyin Özcan (Mersin) Nurettin Sözen (Sivas), Abdülkadir Ateş (Gaziantep) ve Erdoğan Kaplan (Tekirdağ).”

1019960cookie-checkBaykal ‘parti dışı’ sorunlara değindi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.