‘Beni ordu değil siyatçiler engelledi’

Gül’ün açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:
 
– Gizli gündemimiz yok. Biz Türkiye’yi modernleştirmeye çalışıyoruz. Gizli gündemimiz olsaydı, Türkiye’yi Avrupa Birliği üyesi yapmak için bu kadar çaba harcar mıydık? Benim cumhurbaşkanlığımı ordu engellemedi. Siyasetçiler engelledi.


– Yeterince güçlü olmayan siyasetçiler askeri suistimal ediyor, diğerlerini suistimal ediyor. Askere cevap verildi ve mesele kapandı. Ordu kişisel olarak bana karşı olamaz. Hükümette ve özellikle dışişleri bakanlığında askerle omuz omuza çalışıyoruz.


– Türkiye’nin yakın tarihine bakarsanız malesef darbelerin çok başarılı olmadığını görürsünüz. Ama Türkiye son beş yılda çok değişti. Bugün Türkiye Avrupa Birliği ile üyelik müzakereleri yapıyor. Siyasi kriterleri yerine getirdik. Eksiklerimiz var ama onları da aşacağız. Son zamanlarda bir türbülans oldu fakat geçti. Demokrasi çalışıyor.”


– Muazzam kalabalıklar vardı, doğru… O kalabalıkların içinde bana sempati duyan çok büyük bir grubun olduğuna eminim. Biz bir gösteri düzenleseydik beş kat daha büyük bir kalabalık toplayabilirdik. Ama ülkede böyle bir bölünmüşlük istemiyoruz. Biz iktidar partisiyiz ve halkımız arasında bu tür bir ayrılık istemiyoruz.


– O kalabalıklara bakarsanız; Modern görünüyorlardı. Ama sloganlara, konuşmalara bakarsanız, Avrupa Birliği’ne, özelleştirmeye, dış yatırımlara karşıydılar.


– Kamuoyu yoklamalarına göre halkın yüzde 70’ine yakını cumhurbaşkanlığı adaylığımı destekliyor…


– “Tekrar aday gösterilmeyi bekliyor musunuz? sorusuna yanıt…” Adylığım orada…


– “Atatürk’ün ana hedefi Türkiye’yi modernleştirmek ve Türkiye’yi Avrupa’ya yakınlaştırmaktı. Atatürk’ün mirasının gerçek bekçileri kim? sorusuna yanıt…” Söylemlerine bakınca sol partiler. Ama icraata bakınca muhafazakâr partiler. Atatürk Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak zorunda olduğumuzu söyledi. Bu demokrasi, ekonomik kalkınma, modernleşme, özgürlük demek.


– Dört-buçuk yıllık iktidarımızda yüzde 35 ekonomik büyüme sağladık. Modern tarihimizde böyle başka bir örnek yok. Dolayısıyla biz Atatürk’ün bize gösterdiği hedefleri gerçekleştiriyoruz.


– “Atatürk hayatta olsaydı 22 Temmuz’da AKP’ye oy verir miydi? sorusuna yanıt”  Yapmakta olduklarımızın Atatürk’ün samimi destekçileri tarafından takdir edildiğine eminim…


– “Atatürk için eşinizin başörtüsü takması sorun olur muydu? sorusuna yanıt…” Hayır, Atatürk’ün eşi de başörtüsü takıyordu.


– “Başörtüsü demokrasiye tehdit mi? sorusunu da eşi Hayrunisa Gül yanıtlıyor” Tamamen kişisel tercihim olan bir meselede önyargıyla karşılaşmama üzüldüm…


MATADORUN PELERİNİ GİBİ


The Times, Türkiye’de koyu laikler için Hayrunisa Gül’ün başörtüsünün şık bir ipek örtü değil, boğa yarışlarında matadorların kullandığı kırmızı pelerin olduğunu aktarıyor ve bu kesimin başörtüsünü İslami köktenciliğin habercisi ve rahat Batılı yaşam tarzlarına bir tehdit olarak gördüklerini belirtiyor.

1043470cookie-check‘Beni ordu değil siyatçiler engelledi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.