Berlusconi’ye 2 ay

Basına sızan son bilgilerde, önceki gün Milano Valiliği’ne ait bir salonda gizlice yapılan ilk duruşmada Yargıç Gloria Servetti’nin, önce Veronica’yı, ardından da Berlusconi’yi yalnız olarak dinlediği belirtildi. Ardından da Berlusconi ve Veronica’nın yargıç huzurunda yaklaşık 20 dakika beraberce ifade verdikleri kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre, ilk duruşmada taraflar arasındaki en önemli ihtilaf, Veronica’ya ödenecek nafaka miktarı konusunda yaşandı.

Berlusconi’yi kendisine ihanetle suçlayan Veronica, yıllık 43 milyon avro nafaka talep etti. Berlusconi’nin ise kendisinden talep edilen bu rakamı fahiş bularak, yıllık 2 milyon 400 bin avroluk nafaka önerisinde bulunduğu öğrenildi.
Nafakanın, tarafların avukatları arasında yapılan yaklaşık 5 saatlik görüşmenin de temel konulardan biri olduğu ifade edildi.

Veronica’nın avukatı Cristina Rossello, müvekkilinin nafaka talebinde indirim düşünmediklerini belirterek, aylık 3 buçuk milyon avro civarındaki bir miktarın normal olduğunu savundu.

Berlusconi’nin avukatları Ippolita Ghedini, Niccolò Ghedini ve Cristina Rossello ise müvekkillerinin Veronica’ya ödeyeceği nafaka miktarını 200 bin avro yerine 300 bin avroya yükseltebileceklerini, ancak daha fazlasının mümkün olmayacağını belirttiler.

Silvio Berlusconi’nin avukatları, boşanmanın uzlaşma sağlanması durumunda, müvekkillerinin maddi değeri içindeki eşyalarla birlikte 78 milyon 156 bin avro olarak tahmin edilen Belvedere villasını Veronica’ya bırakmaya hazır olduğunu da ifade ettiler.

Başbakana yakın kaynaklar, Berlusconi’nin boşanma sürecinin başlangıcından bu yana çocuklar için harcanmak üzere Veronica’ya yaklaşık 70 milyon avro vermiş olduğunu da belirtiyorlar.

Yargıç Servetti’nin, önceki gün ilk duruşmanın sonunda, her iki tarafa da uzlaşmayla boşanmanın sağlanması için taraflara ikinci duruşmanın yapılacağı mart ayına dek süre tanımış olduğu kaydedildi.

1232650cookie-checkBerlusconi’ye 2 ay

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.