‘Beşli Çete’den Mehmet Cengiz Bosna Hersek’te Medya Patronu Oldu

AKP iktidarı dönemi boyunca ihale pastasından en büyük dilimleri alan ‘beşli çete’nin üyesi Mehmet Cengiz, Bosna Hersek’te medya patronu oldu.

AKP iktidarında ihalelerden en büyük dilimi alan, vergi borçlarının silindiği Cengiz Holding, bu kez medyaya el attı. DW Türkçe’den Serdar Vardar ve Defne Altıok’un haberine göre Mehmet Cengiz, Bosna Hersek’te 29 bin euro sermaye ile Simurg Media adı altında bir şirket kurdu.

Ülkede yayınlanan medya raporlarına göre reklam gelirlerinin özellikle düşüşte olduğu 2015’te kurulan Simurg Media’ya bağlı iki adet basın yayın organı bulunuyor. Bunlar, günlük online haber sitesi Faktor ve haftalık siyasi dergi STAV.

SİYASİ PARTİ PROPAGANDASI YAPIYOR
2020 yılında yayınlanan “Bosna Hersek’te Medya ve İletişimin Propaganda, Dezenformasyon ve Nefret Söylemi” adlı medya raporuna göre, Cengiz Holding’e bağlı STAV siyasi parti propagandası yapıyor. Rapora göre “SDA’ya (Demokratik Eylem Partisi) yönelik her türlü eleştiri, Boşnaklara ve devlete yönelik saldırılar” olarak gösteriliyor, ayrıca özellikle AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen yayınlar yapılıyor. Öyle ki Ocak 2020’de Erdoğan bu dergiye de röportaj vermişti. HALKTV

2740600cookie-check‘Beşli Çete’den Mehmet Cengiz Bosna Hersek’te Medya Patronu Oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.