Bir bilim adamı: Dr. Fatih Ünal

Bir kişilik yazı konusu olabilir mi?

Bu metin bu sorunun da yanıtını vermeye çalışacak.

İnsanları en yalın tanımıyla meslekleri olanlar ve her işi yapabilecekleri çaresizliğini yaşayan mesleksizler olarak iki kategoriye ayırabiliriz. Kategorik yaklaşımların insanı çok da tanımlayıcı olmadığını bilmeme rağmen yanlış anlaşılma  riskini alıyorum.

Mesleksizler bu yazının konusu dışında.

Meslek sahibi olmak kişinin kendisi dışında¸ kendi yaşamının temel ihtiyaçlarını karşılamasının ötesinde bir yapma¸ üretme ilişkisi içinde olması demek…

Mesleği olanları da kısaca mesleklerini kendilerini şey bağlamında varsıllaştırmak için kullananlar ya da mesleklerine yeni tanımlar getiren¸ derinleştiren¸ katmanlaştıran daha da ötesi yaşamı varsıllaştıranlar olarak iki kategoriye ayırabiliriz.

Dr. Fatih Ünal tanınmaya ya da tanıtılmaya gereksinimi olmayan bir tıp adamı. Kariyer olarak mesleğinin tepe noktasında. Yaşamın ise ortasında yani kariyerine göre genç.

Sürekli üreten¸ ürettikleriyle duruşunu ve iç dünyasını zenginleştiren. Mesleğinin olanaklarını katmanlaştıran ama tüm bunlarla yetinmeyen¸ yaptıklarının yetmediğini düşünen¸ içselleştiren bir bilim adamı.

Yetinmemeyi çoğunlukla iç dünyasında sessiz dalgalanmalara dönüştüren¸ derin deniz dalgalarının ortasında bilgiyle bezediği zekasıyla¸ nezaketle ve bazen de tarzı tevazusuyla ışıldayan¸ cezbeden¸ etrafını aydınlatan bir beyin.

Bilimsel ilkelerini dostluklarında sınırsızlığa dönüştürebilen¸ bilimsel düşünebilmenin kazandırdığı çok katlı anlatabilmenin yeteneğini en yalından en derin entelektüel söylevlere dönüştürebilme naturasını olması gereken bir durum gibi sunabilme inceliği.

Kimliğini popülize etmeden ama bilgisini kariyer ihtirasına kapılmadan paylaşabilme¸ hayata katabilme yeteneği.
Okuyucuya abartılı gelebilir. Sonuçta çoğu ilişkinin şeyleştiği bir uzun dönemde böylesi kişilikle – özellikle kimlik değil kişilik – hepimize abartılı gelebilir.

Yazının nedenine gelince: Görmekte iddialı değilim ama görebilme yeteneğimizi geliştirmenin içinde bulunduğumuz şeyleşme halinden de çıkmak için bir umut olduğuna ve Dr. Fatih´in yalnız olmadığını kesinlikle biliyorum.

Benim şansım onu tanıyabilmek oldu. Siz de umutlanmak için etrafınızdaki şanslarınızı yakalamaya çalışın.

Not: Fatih bu yazıyı habersiz yazdığım için umarım kızmazsın.   


 

650710cookie-checkBir bilim adamı: Dr. Fatih Ünal

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.