Bir skandal hutbe daha

İstanbul Müftülüğü, iş cinayetlerini önlemek için alınacak tedbirlerde ölçülü olunması gerektiğini savunan cuma hutbes’ni internet sitesinden kaldırdı. Diken.com.tr’de yer alan habere göre yerine konulan yeni hutbede ise yılbaşı kutlamaları, ‘yanlış ve gayrimeşru’ olarak tanımlanıyor.

GAYRI MEŞRU TUTUM VE DAVRANIŞLAR

Alaattin Demiryürek imzalı hutbeyi sosyal medyadaki yoğun tepkiler üzerine internet sitesinden kaldıran İstanbul Müftülüğü, yerine Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Diyanet’in sitesinde de yer alan ‘Paha biçilmez sermaye: Ömür’ başlıklı ‘cuma hutbesi’ni koydu.

2014’ün son günlerinin yaşandığına dikkat çekilen bu hutbede, yeni yılın ‘hatalarımızı gözden geçirip yeni kararlar almak için bir fırsat’ olduğu belirtiliyor.
Buna karşın ‘geride bıraktığımız zamanın bir muhasebesini barındırması gereken saatler’ olarak nitelendirilen yılbaşı gecesinin bir takım yanlışlarla israf edildiği savunulan hutbe şöyle devam ediyor: “Dini ve ahlaki değerler unutularak ya da dikkate alınmayarak gayr-i meşru tutum ve davranışlarla, eğlence aldatmasıyla nefesler, hayatlar, yarınlar hiçe sayılarak heba edilmektedir. Bu ne acı bir tablodur.”

Hutbenin devamında ise ‘inanç ve değerlerimizi’ heba edecek hiçbir tutum ve etkinliğe zemin hazırlanmaması isteniyor.

1440560cookie-checkBir skandal hutbe daha

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.