Birdal: Darbeciler yasalarla korunuyor

Londra’da Halkevi’nde ‘AB sürecinde Kürtler’ konulu konuşan Uluslararası İnsan Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Akın Birdal, 12 Eylülçülerin yargılanmasına Anayasal engel bulunduğunu belirterek ”Bu durum generalleri koruyor, bu nedenle Kenan Evren son açıklamayı yapma cesaretini kendinde buldu” dedi.


Birdal Türkiye’nin AB’nin verdiği ödevleri yerine getirmediğini, işkencenin sistematik olarak devam ettiğini belirterek, şemdinli ve Susurluk olaylarının Kürt sorununun çözümsüzlüğünün bir göstergesi olduğunu dile getirdi.


ROJ’A DESTEK VERİLMELİ


Roj TV üzerindeki baskılara son verilmesi gerektiğini vurgulayan Akın Birdal, tüm aydın, yazar ve siyasetçilerin Roj TV programlarına katılarak destek sunmaları gerektiğini savundu.


Son günlerde 12 Eylül Darbesi’nin lideri Kenan Evren’in yaptığı konuşmalara da dikkat çeken Birdal, Türkiye’de Kenan Evren başta olmak üzere darbecilerin özel olarak korunduğunu söyledi. 12 Eylül darbesinden dolayı Evren’in özür dilemesi gerektiği yerde ‘darbe tehditleri’ savurmasının utanç kaynağı olduğunu belirtti.

788760cookie-checkBirdal: Darbeciler yasalarla korunuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.