Blair, dinlerarası diyolog elçisi

Vatikan’a Katolik eşi Cherie ile birlikte giden İngiltere Başbakanı Tony Blair’e Londra Katolik Başpiskoposu Kardinal Cormac Murphy O’Connor da refakat etti.


Blair, 25 dakika baş başa görüştüğü Papa 16. Benediktus’a, 16. yüzyılda Anglikan Kilisesinden ayrılarak Katolik Kilisesi’ne geçmesinin ardından kardinalliğe kadar yükselen John Henry Newman’ın fotoğraflarını hediye etti.


Papa 16. Benediktus ise Blair ve eşi Cherie’ye, birer Papalık madalyası ve birer Katolik tespihi hediye etti.


16. Benediktus ve Blair’in baş başa görüşmek için Papa’nın kütüphanesine girdikleri sırada ise Brüksel’deki AB zirvesine değindikleri duyuldu.


Blair, Papa’yla yaptığı görüşmenin ardından Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Tarcisio Bertone ile de bir araya geldi.


İngiltere Başbakanı Blair, Vatikan çıkışında görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.


Blair’in, Orta Doğu’da barış amacıyla ABD, AB, BM ve Rusya’dan oluşan dörtlü grubun özel temsilciliğini üstlenmesinin de ihtimal dahilinde olduğu belirtiliyor.


Blair, Orta Doğu’da istikrar sağlanmasının yolunun İsrail Filistin barışından geçtiğini savunuyor ve bu yönde çalışılmasını istiyordu.


Ancak Blair’in Irak savaşına gidilen dönemdeki tavrı ve son olarak geçen yaz İsrail’in Güney Lübnan’a yönelik operasyonlarında derhal ateşkese gidilmesini istemekten ısrarla kaçınması, muhaliflerince bölgedeki itibarını sarsan unsurlar olarak görülüyor.


Blair’in görevden ayrılması sonrası, İşçi Partisi liderliğini ve başbakanlığı Maliye Bakanı Gordon Brown devralacak. -BBC

803480cookie-checkBlair, dinlerarası diyolog elçisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.