Blair, son 19 yılın en dibinde

Gazete araştırma sonucuna dayanarak İşçi Partisi’nin kan kaybetmesinin nedeni, Başbakan Tony Blair’in Irak ve Afganistan’a müdahale ederek İngiltere’yi teröristlerin hedefi haline getirmesine bağladı.


The Guardian’ın araştırma haberi özetle şöyle:


“Kamuoyu yoklamasına katılanların tümünün yüzde 72’si, İşçi Partisi seçmenlerinin yüzde 65’i hükümetin politikalarının İngiltere’yi teröristlerin hedefi yaptığı görüşünde. Sadece yüzde 1’lik bir kesim hükümetin dış politikasının İngiltere’yi daha güvenli bir yer haline getirdiğine inanıyor. Bu, bir ay içinde İşçi Partisi’ne desteğin neden yüzde 4 oranında gerileyerek yüzde 31’e düştüğünü açıklayabilir. Ayrıca uçaklarla yapılması planlanan son saldırı tehdidi hakkında da sadece yüzde 20’lik bir kesim hükümetin gerçekleri söylediğini düşünüyor. Ankete katılanların yüzde 21’i hükümetin tehdidi abarttığı görüşünde. Öte yandan, anket sonuçlarına göre, Muhafazakar Parti’ye destek yüzde 40’a tırmanmış; Liberal Demokratlar’ın oy oranları da beş puan artarak yüzde 22’ye çıkmış görünüyor.”


Gazetenin başyazısında kamuoyu yoklamasının sonuçlarıyla ilgili şu yorumlarda bulunuluyor:


“Irak’ta aslında varolmayan kitle imha silahları konusunda resmen uyarılmalarının ardından, resmi uyarılara şüpheyle yaklaşan bir halk, olaylara güvenle yaklaşmıyor. İşçi Partisi’nin acilen halkın güvenini tesis etmeye ihtiyacı var. İşçi Partisi’ne bir uyarı gönderildi. Şimdi yanıt vermesi gerekiyor.”


 

793790cookie-checkBlair, son 19 yılın en dibinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.