Blair’e ‘Yardımcını değiştir!’ muhtırası…

The Sunday Times gazetesi adı üst üste skandallara karıştıktan sonra Blair tarafından görevinden alınmayan, ancak yetkileri sınırlandırılan Başbakan Yardımcısı John Prescott’un ‘işsiz bir başbakan yardımcısı olduğunu’ öne süren İşçi Partili bir grubun, Prescott’un görevden alınması için yeni bir girişim başlattığını yazıyor.


Milletvekillerinin bir muhtıra hazırladıklarını ve hiç iş yapmadan yılda 133 bin sterlin maaş alıp, devletin lüks lojmanlarında oturan Prescott’un görevinden alınması için düğmeye bastıklarını ileri süren Sunday Times, Blair’in bu kez çağrılara direnemeyeceği yorumunda bulunuyor.


John Prescott, İşçi Partisi içinde geleneksel çizgiye yakın, ancak Blair’in yeni İşçi Partisi projesiyle gelenekçiler arasındaki iletişimi sağlayan kilit isim olarak biliniyor.


“GÖREVLİLERLE OYUN OYNUYOR”


The Mail on Sunday de, John Prescott’un, Tony Blair ülke dışındayken, başbakanlığa vekalet ettiği sırada, devlet konukevinin bahçesinde görevlilerle oyun oynamayı tercih ettiğini yazıyor.


The Mail on Sunday, seçmen yumruklamaktan sekreteriyle yasak ilişkiye girmeye kadar çeşitli skandallarla adı anılan, ancak görevinden alınmayan Prescott’un, perşembe günü, Blair’in Amerika’da bulunduğu sırada, oyun oynayarak güneşli havanın keyfini çıkarırken fotoğraflarını yayınlıyor.


Gazetede kullanılan fotoğrafın altında da ‘perşembe günü 16.15; başbakan yardımcımız bizi çimlerden yönetiyor’ yazdı.


Gazete Prescott’a devlet konukevinin bahçesindeki oyunda eşlik eden görevlilerin isim ve ünvanlarını da belirtiyor; habere göre, bu kişilerden ikisi başbakan yardımcısının özel korumaları, biri Prescott’un özel danışmanının yardımcısı ve biri müsteşar…


 

791440cookie-checkBlair’e ‘Yardımcını değiştir!’ muhtırası…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.