BM Kalkınma Programı, Limak’la işbirliğini sonlandırdı

İkizköy Çevre Komitesi’nin yazdığı mektubun ardından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Limak Vakfı ile olan ortaklığını sonlandırdığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Limak Holding’e bağlı Limak Vakfı ile olan ortaklığını sonlandırdığını açıkladı. UNDP, yaptığı yazılı açıklamada “İnceleme sonuçları, UNDP’ye Limak Vakfı ile ortaklığını sona erdirme dışında başka bir seçenek bırakmamıştır” ifadelerine yer verdi.

ORTAKLIĞI SONA ERDİRME KARARI
UNDP’nin açıklamasında, Limak Vakfı’nın Limak Holding’in bir kolu olduğu hatırlatılırken şu ana kadar Limak Vakfı’ndan herhangi bir proje için finansman desteği alınmadığı aktarıldı. UNDP’nin değişen koşullara göre incelemeler yaptığı vurgulanırken Limak Vakfı ile bulunan ortaklığın durumu için şöyle denildi: “Son aylarda sivil toplum aktivistleri tarafından dile getirilen endişeler, UNDP’yi Limak Grubu için özenli inceleme sürecini yenilemeye teşvik etmiştir. İnceleme sonuçları, UNDP’ye Limak Vakfı ile ortaklığını sona erdirme dışında başka bir seçenek bırakmamıştır. Ayrıntılar, UNDP’nin önümüzdeki günlerde ortakları ile yapacağı görüşmelerde kararlaştırılacaktır.”

İKİZKÖY ÇEVRE KOMİTESİ MEKTUP YAZMIŞTI
Muğla İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı köylüler ve aktivistlerin başlattığı doğa nöbeti devam ederken İkizköy Çevre Komitesi, Limak Holding’in UNDP ile yürüttüğü kız çocuklarına yönelik kurumsal sosyal sorumluluk projesini gündeme getirerek, Birleşmiş Milletler’e mektup yazmıştı. Mektupta, işbirliğinin devam etmemesi için çağrı yapılmıştı.

Öte yandan Akbelen’de ağaç kıyımına yol açan Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Şubesi’nin üyesi olduğu da ortaya çıkmıştı. Kısa süre sonra Vakıf, Özdemir’in “profesyonel faaliyetlerinin vakfın ilkeleri ile uyuşmadığı” gerekçesiyle Özdemir’in mütevelli heyeti üyeliğinden resmi olarak ayrılma işlemlerinin başlatıldığı duyurmuştu. (MA-Evrensel)

2711310cookie-checkBM Kalkınma Programı, Limak’la işbirliğini sonlandırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.