BM Sırbistan’daki saldırıları kınadı

Konseyin dönem başkanı Panama’nın BM Daimi Temsilcisi Ricardo Arias tarafından gazetecilere okunan Konsey bildirisinde, “Konsey 1961 tarihli Viyana Sözleşmesi de dahil olmak üzere tüm uluslarası anlaşmalarca garanti altına alınan diplomatik temsilciliklerin dokunulmazlığı ilkesi ve büyükelçilik binalarının korunması için her türlü önlemin ev sahibi ülke tarafından alınması yükümlülüğünü anımsatmak istemektedir” denildi.

Konsey, bu kapsamda Sırp yetkililer tarafından, saldırıların ardından ülkede asayişi sağlamak, diplomatik personel ve mülkiyeti korumak için alınmakta olunan adımları memnuniyetle karşıladığını da bildirdi.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Zalmay Halilzad, ülkesinin Belgrad’daki büyükelçiliğine yapılan dünkü saldırıdan büyük rahatsızlık duyduklarını, Konsey’in saldırıları kınaması için derhal harekete geçeceğini belirtmişti.

Kosova meclisinin Sırbistan’dan bağımsızlığını ilan etmesinin ardından Kosova’yı tanıyan ABD, Türkiye, İngiltere ve Hırvatistan’ın Belgrad’daki büyükelçiliklerine yönelik çeşitli saldırılar düzenlenmişti.

SIRBİSTAN’DA KENDİ FANATİKLERİNİ KINADI

Sırbistan Dışişleri, ABD Büyükelçiliği’ne saldırıyı kınadı

Basına yaptığı açıklamada, “Aşırı gruplar Sırbistan’ın yurtdışındaki imajına zarar veriyorlar ve bu kişiler Sırbistan halkının ortak hislerini temsil etmiyorlar” diye konuşan Vuk Ceremiç, Sırbistan hükümetinin, sözkonusu şiddet eylemlerine Belgrad caddelerinde ve Sırbistan’ın herhangi bir yerinde izin vermemek konusunda son derece kararlı olduğunu vurguladı.

 

 

1167310cookie-checkBM Sırbistan’daki saldırıları kınadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.