Bravo Solomou! Gurur duyduk…


Türk toplumunun yoğun olarak yaşadığı Londra Hackneyde bir basın toplantısı düzenleyen Solomou, sinirli bir tavırla hükümetin Irak politikasını protesto etti.


Şeytanolarak nitelediği ABDli askerlerin Irakta sistematik işkence yaptıklarını öne süren Solomou, “Dachau ve Auschwitz kamplarından sonra böylesine sistematik işkenceye tanık olunmamıştı” dedi.


Solomou, basın toplantısında diğer meslektaşlarını da kendisi gibi istifaya çagirarakBeş yıldır silahlı kuvvetlerdeyim, yasal bulmadığım IrakSavaşı’na gitmemek için hapisi bile göze aldımdiye konuştu.


Kraliçeye asker olarak hizmet etmekten bir sorunu olmadığını belirten Solomou, “Irak‘ın yasal bir harekat olabilmesi için BMin onayında olması gerekirdidedi.



ANNENİN FERYADI


Solomounun basın toplantısına Irak Savaşinda oğlunu yitiren anne Rose Gentlede konuşmacı olarak katıldı. Acılı anne Rose Gentle de savaşın tamamen petrol açgözlülerince çıkarıldığını belirterek, “Iraktaki askerlere sesleniyorum! Şimdi eve gelme zamanıdırdiye konuştu.


Gentle, “Savaşa Karşi Asker Aileleri Birliğinin de kurucusu olduğunu vurgulayarak, halkı Savaşa Durdurma Birliğinin 19 Mart günü Londrada düzenleyeceği büyük yürüyüşe çağırdı.


EMİRLERİ YERİNE GETİRDİK!”


Bu arada Almanyada Iraklı sivillere işkence yapmaktan yargılanan İngiliz askeri Daniel Kenyon (33) yalnızca emirleri yerine getirdiğini söyledi.


Bir süre önce ABDde yargılanarak 10 yıl hapis cezası alan asker Charles Graner gibi İngiliz asker Kenyon da üstlerini suçlayarak, emirleri yerine getirdiğini öne sürdü.


Mark Cooley bütün suçlamaları reddederken, Darren Larkin kötü davranmayı kabul etmesine karşın işkence yapmadığını söyledi.


İngiliz Askerler, 22 fotoğraf delil olarak gösterilerek 2003de Basrada sivillere işkence yapmakla suçlanıyorlar.


BAŞBAKAN’IN TAVRI


İşkenceci askerlerin basına yansıması üzerine Başbakan Tony Blair, fotoğrafları “iğrenç ve şokolarak niteledi. Parlamentodaki toplantıda da konuşan Başbakan Blair, “Olayla ilgili soruşturma yapılacaktır. Irakta 65 bin vatansever İngiliz askeri vardır. Umarım bu bir kaç kötü olayın, şerefli ve onurlu adımıza gölge şürmesine izin vermezsinizdedi.


Muhafazakar lider Michael Howard da fotoğrafların ülke ısından utandırıcı olduğunu belirterek, “Biz her zaman bu tür olayların askerimizin gerçek imajına yansımasına izin vermeyeceğizdiye konuştu

777630cookie-checkBravo Solomou! Gurur duyduk…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.