Brown-Blair gerilimi

Habere göre, Tony Blair, çarşamba günü, İşçi Partisi’nin yerel seçim kampanyasını başlatacak. Daha önce, Blair’le birlikte kürsüde yer alması öngörülen Brown’a geçen hafta, Londra’daki kampanyanın açılış törenine katılmasına gerek olmadığı bildirildi.


Maliye Bakanı Brown’un kurmayları da, Tony Blair cephesini, Brown’un başbakanlık kampanyası için hazırladığı planları kendi kampanyalarında kullanmakla suçladı.


Bu planlar arasında, Lordlar Kamarası’nda reforma gidilmesi ve siyasi partilerin mali kaynakları konusunda yeni düzenlemeler yapılması girişimleri bulunuyor. Yine Observer’in haberine göre, Gordon Brown, gelecekteki planları konusunda Başbakan Blair’le sırlarını paylaşmakta pek de istekli değil.


Gazeteye göre Başbakanlık, Brown’un kampanyadan dışlanmasının sözkonusu olmadığını savundu. The Observer adı belirtilmeyen bir başbakanlık sözcüsünün “Birleşmiş Milletler toplantısı için aynı gün New York’a gitmesi gereken Brown’un, havaalanına daha yakın bir yerdeki kampanya açılışında görev alması uygun görüldü” demecini aktardı.


FOTOĞRAF: Brown ve Blair

789610cookie-checkBrown-Blair gerilimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.