Brown, Broadwater Farm’da açılış yaptı

Açılışın ardından DHA Londra temsilcisi ve Kanal D de yayınlanan SON DURAK programının editör- sunucusu Hilal Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan Gordon Brown, açılışta yeralan Türk politikacı Nilgün Canver’e övgüler yağdırdı.


Brown, Hilal Yılmaz’ın “İşçi Partili Türk adayların hemen hemen hepsinin yerel seçimlerde belediye meclisine girmesini nasıl karşılıyorsunuz?” sorusu üzerine , ‘’Bu harika. Türk politikacılar son derece başarılılar.  Kendi bölgelerini başarıyla temsil eden ve topluma iyi hizmet vermeye kendilerini adamış politikacılara sahip olmamız çok güzel. Türk politikacıların belediye meclislerindeki yerlerini garanti etmesinden gurur duyuyoruz’’ dedi.


Brown, İşçi Partisi’nin politikalarını belirleyen National Policy Forum adlı üst kurula üye seçilen ilk ve tek Türk politikacı olan Nilgün Canver’i çalışmalarından dolayı tebrik ederek ‘’Hizmetlerimizi halka sunmak için Canver gibi başarılı belediye encümenlerine ihtiyacımız var. Kendisi alanında son derece başarılı bir politikacı’ dedi.


Brown, İngiltereli Türk toplumuyla ilgili önemli açıklamalarda da bulundu. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Harringay semtinde açılan merkezin “Güçlü Türk toplumuna” fayda sağlayacağını söyleyen  Brown; “Türk toplumun bu bölgeyle bir çok bağlantısı var. İngiltere’deki güçlü Türk toplu her geçen gün gelişiyor. Bizler de bugün burada açtığımız Çocuk Merkezi gibi, toplum merkezine yaptığımız yatırımlar gibi çeşitli olanakları toplumun hizmetine sunuyoruz. Devam etmekte olan daha başka projelerimiz de var. Umarım bu hizmetler toplumun faydasına olur” diye konuştu.


Canver de, Brown ile böylesine anlamlı bir açılışı gerçekleştirmenin guru verici olduğunu vurgulayarak “Bölgedeki Türk toplumunun bu tür hizmetlerden faydalanması için gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sürecek” dedi. 


Canver, “Broadwater Farm toplu konutunun demografik yapısı son yıllarda oldukça değişti. Eskiden Afrikalı siyahilerin bulunduğu bölgede artık önemli bir Türk nüfusu var. Bölgede yaşayan toplumumuzua daha iyi hizmet verebilmek için çalışıyoruz” diye konuşmasını sürdürdü.


FOTOĞRAF: Broadwater Farm Children Center ın açılışını yapan Brown, ailelerin sorunlarıı dinledi. Brown tarafından gerçekleştirilen açılışta Nilgün Canver, Haringay David Lammy ile Çocuk ve Gençlikten sorumlu Bakan Beverly Hughes de hazır bulundu.

791100cookie-checkBrown, Broadwater Farm’da açılış yaptı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.