BTKD’de Emine Aslan, yeni başkan

MİHRİŞAH SAFA / Üç yıl önce kurulan ve kısa sürede yaptığı başarılı etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Britanya Türk Kadınları Derneği , dördüncü genel kurulunu yaparak, yeni başkan ve yönetim kurulunu seçti. İki yıl üst üste başkanlık yapan Zeynep Özer’in adaylığını koymadığı seçimlerde, Kıbrıslı Emine Aslan başkan seçildi.


Dernek Onursal Başkanı Esin Alptuna, Muavin Konsolos Şener Cebeci, Hukuk Müşaviri Dilşen Seymenoğlu, Dernek Kurucu Başkanı Semiha Doğankayalı Todd ile kalabalık bir hanım topluluğunun katıldığı seçimlerde, Divan Başkanlığına Dr. Bengisu Rona, yardımcılığına NilgünYıldırım ve sekreterliğe Sevda Velidedeoğlu getirildi.


ESKİ YÖNETİMİN BAŞARISI


İki yıl başkanlık yapan Zeynep Özer’in konuşmasıyla açılan toplantıda, Onursal Başkan Esin Alptuna da söz alarak, Derneğin birlik, beraberlik ve derneğin amaçları doğrultusunda başarıyla çalışmasını dilediğini belirterek, yeni yönetime başarılar diledi.


Başkan Zeynep Özer , iki yılı  başkan olmak üzere, kurulduğu üç yıldır BTKD’nin yönetiminde zevkle ve şevkle görev aldığını belirten konuşmasında, derneğin yıllık faaliyet raporunu okudu. Özellikle yeni oluşturulan “Eğitim Projesi” üzerinde duran Özer, derneğin geçtiğimiz dönem , İngiltere ve Türkiye’de çeşitli yardım kurumlarına toplam 15 bin 159 sterlinlik bağışta bulunduğunu alkışlarla açıkladı. Okunan mali rapordan sonra yönetim ve denetleme kurulları aklanarak, yeni dönem seçimleri yapıldı.


Seçim sonunda, Kuzey Londra’da kuru temizleme işyeri bulunan ve M and M Catering’in sahibi Emine Aslan BTKD’nin yeni başkanı oldu. Yeni başkan Aslan, seçimi kazanmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve yönetim kurulu ile birlikte elbirliğiyle çalısarak, BTKD’yi daha ilerilere taşıyacaklarını söyledi.


YENİ YÖNETİM


Yönetim kuruluna seçilenler şöyle;


Asil üyeler: Sema Tuncer, Deniz Harput, Berna Akça, Nimet Bozkurt, Sevda Velidedeoğlu, Nuran Güngörencan, Hülya Koçu.
Yedek üyeler: Serap Başbayrak, Banu Sarısözen
Denetleme Kurulu: asil üyeler Sumru Whitehorn, Funda Aksanoğlu, yedek üyeler Figen Phelps ve Jale Swailes.


EMİNE ASLAN?
Kuzey Londra’da kuru temizleme işyeri bulunan ve “M and M Catering”in sahibi olan Emine Aslan, Lefkoşeli. Kıbrıslı Türklerin toplumsal çalışmalarıyla yakından tanıdığı Atilla Şefik’in kızı olan Emine Aslan,  33 yıldır Londra’da yaşıyor. Koleji bitirdikten sonra Performing Rights Society’de çalışan Aslan, 20 yıldır kendi işinde çalışıyor. Aslan 43 yaşında, evli ve iki çocuk annesi.

780040cookie-checkBTKD’de Emine Aslan, yeni başkan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.