Bu da başka türlü bayrak davası

NSW’de sakin bir kasaba olan Mannering Park’ta yaşayan Darren Mackay ve Jenni Duncombe, pazardan 10 Dolar’a aldıkları ve evlerinin bahçesindeki bayrak direğine “zevk için” çektikleri Gamalı Haç (Nazi bayrağı) nedeniyle kasabalıların şimşeklerini üzerine çekti.

Kızgın bir komşu Jenni Duncombe’yi tehdit etmesi üzerine iş inada bindi ve Darren Mackay ve Jenni Duncombe çifti bayrağı indirmemekte direndi. Yöre halkının bayrağın indirilmesi için polise, bölgenin milletvekiline hatta Federal Polise yaptığı şikayetler sonuç getirmedi.

Duncombe, kasabanın tepkisini çekene kadar bayrağın ne anlama geldiğini bilmediğini söyledi. 4 aylık kızı Breeana’nın dalgalanan parlak renklere sahip bayrağı seyretmekten çok hoşlandığını kaydeden Duncombe, “Niye bu kadar tepki gösteriliyor anlamıyorum. Ben okulda Hitler’i filan okumadım. Kim olduğunu bilmem” dedi.

Avustralya Savaş Emeklileri Derneği (RSL), aileye çağrıda bulunarak Almanlara karşı savaşan askerlere biraz saygı duyuyorlarsa bayrağı indirmelerini istedi.

1104520cookie-checkBu da başka türlü bayrak davası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.