Burcu İncekara okurlarıyla buluşuyor 

Halil YETKİNLİOĞLU/ LONDRA – Burcu İncekara okurlarıyla buluşuyor  ‘Kırlangıcın Dönüşü’ adlı kitabına imza günü düzenliyor

Hayatını Londra’da sürdüren Burcu İncekara, ilk kitabı “Kırlangıcın Dönüşü” romanını 30 Nisan Pazar günü düzenlediği imza gününde okurlarla buluşturacak.

Burcu İncekara’nın kaleme aldığı, adım adım 12 Eylül darbesine gidilen süreçte, çeşitli zamanlarda ve çeşitli yerlerde yaşanan olayları anlatan Kırlangıcın Dönüşü’nün imza günü 30 Nisan Pazar saat 18’de “410 High Rd, London N17 9JB” adresindeki The Garden House Kitabevi’nde gerçekleşecek. 

Yakınlarından dinlediklerini, yakın tarih anılarını, okuduklarını, araştırmalarını, akılla, bilinçle yoğurarak, gökyüzünün vicdanı, insan dostu kırlangıç örneğiyle 1970’li yılların acı dolu günlerini, bize günlük yaşam telaşı ve içten sevdalarla bütünleştirerek edebi bir biçimde hazırlayan Burcu İncekara; kapitalist-feodal devlet çarkının kör topal işleyen dişlilerinin bir kısmının devlet içindeki çetelerce kırılmasıyla oluşturulan kaos ortamına karşı yiğitçe direnmeye çalışırken “Avcumda bir kırlangıç türküsü/ Bir altından uçarım bir üstünden hayatın’’ diye haykıran gençlerin yaşanmış öykülerini aktarıyor bize… 

BURCU İNCEKARA KİMDİR? 

İstanbul doğumlu olan Burcu İncekara, aslen Şebinkarahisarlıdır. Altı-yedi yaşlarında başladığı kungfu, tekvando gibi spor dallarında birçok başarıya imza atarak, katıldığı spor müsabakalarında ‘yüz altmış’ birincilik madalyası kazanmıştır. Yine uzun yıllar kungfu antrenörlüğü yaptığı İstanbul’dan ayrılarak, 1999 yılında Londra’ya yerleşmiştir. 

Londra’da; ticaret, gazetecilik, editörlük, köşe yazarlığı, dernek başkanlığı, radyo programcılığı gibi meslek dallarıyla, hayatın içinde aktif bir şekilde yer almıştır. Çocukluk yıllarından bu yana şiir ve düzyazıyla ilgilenen iki çocuk annesi Burcu İncekara; gitar, bağlama, çello gibi enstrümanlar çalmakta olup, ilk kitabı ‘Kırlangıcın Dönüşü’yle de edebiyat dünyasına adım atmıştır. 

______________

Burcu İncekara’nın kaleme aldığı, Kırlangıcın Dönüşü kitabı.
Burcu İncekara, 30 Nisan Pazar akşamı The Garden House Kitabevi’nde okurlarıyla buluşup kitabını imzalayacak.

 

2684380cookie-checkBurcu İncekara okurlarıyla buluşuyor 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.