Bush'un danışmanı: İşbirliği sürecek

Hadley kaydederek, ABD'nin, Türkiye ile Irak'ta ve "ortak terörist düşman" PKK'ya karşı işbirliğine devam edeceğini söyledi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edilen Hadley, ABD hükümetinin 9 Temmuz'da ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğundaki saldırıda Başkonsolosluğu koruyan Türk hükümetine müteşekkir olduğunu belirterek, saldırıda hayatını kaybeden cesur polislerin ailelerine başsağlığı diledi.


Hadley, "Ülkelerimiz terörizmle mücadelede birlikte çalışmaktadır. ABD, Türkiye ile Irak'ta ve ortak terörist düşmanımız olan PKK'ya karşı mücadelede işbirliğini sürdürecektir" diye konuştu.


ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Hadley, "ABD ve Türkiye'nin güçlü bir stratejik ortaklığı vardır ve ABD bu ortaklığı gelecekte de güçlendirmek ve sürdürmek istemektedir" dedi.


Türkiye'nin son yıllarda bazı demokratik ve siyasi reformların yanı sıra serbest piyasayla ilgili önemli reformlar yaptığını belirten Hadley, bunların Türkiye için çok önemli olduğunu ve ABD'nin bu reform çabalarının devam etmesi gerektiğine inandığını söyledi.  

1063080cookie-checkBush'un danışmanı: İşbirliği sürecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.