Butto’nun partisi: Seçimler yapılsın

Pakistan’da Seçim Komisyonu, muhalefet lideri Benazir Butto’nun suikasta uğramasının ardından ortaya çıkan kargaşa ortamı üzerine hükümete, 8 Ocak’ta yapılması planlanan genel seçimlerin ertelenmesini tavsiye etti.

Seçim Komisyonu Sekreteri Kanvar Dilşad, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin ertelenmesi konusundaki tavsiyenin hükümete gönderildiğini bildirdi.

Dilşad, seçim takvimiyle ilgili kararın yarın açıklanacağını kaydetti.

Eski başbakanlardan Benazir Butto’ya karşı düzenlenen suikastın ardından çeşitli kentlerde yapılan gösteriler ve çıkan çatışmalarda bazı yerleşim birimlerindeki seçim merkezlerinin de hasar gördüğü açıklanmıştı.

SEÇİM İÇİN KARAR YARIN
 
Pakistan Seçim Komisyonu’nun, 8 Ocak için planlanan genel seçimin zamanında yapılıp yapılamayacağına yarın karar vereceği açıklandı.

Komisyon Sekreteri Kanvar Dilşad, “Bölgelerindeki duruma ilişkin olarak yerel idarelerden ve bölgelerdeki seçim yetkililerinden rapor istedik. Raporlar bu akşam gelir, kararımızı yarın veririz” dedi.

Eski başbakanlardan Benazir Butto’ya karşı düzenlenen suikastın ardından çeşitli kentlerde yapılan gösteriler ve çıkan çatışmalarda bazı yerleşim birimlerindeki seçim merkezlerinin de hasar gördüğü açıklanmıştı. Seçim Komisyonu, siyasi gerginlik ve seçim merkezlerindeki hasardan ötürü 8 Ocakta sandık başına gitmenin mümkün olup olamayacağına karar verecek.

Pakistan’da Sukkur, Jamshoro, Naushero Feroze, Kamber Şahdadkot, Thatta, Gotki, Yakubabad, Badin ve Dadu bölgelerindeki bazı seçim merkezleri yakıldı, seçime ilişkin resmi kayıtlar ve seçim sandığı, seçim pusulası, bilgisayar sistemleri gibi eşya tahrip oldu. 


BUTTO’NUN PARTİSİNDEN RET

Suikasta kurban giden eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto’nun Pakistan Halk Partisinin, seçimlerin ertelenmesi fikrini reddettiği bildirildi.

Pakistan Halk Partisinden Şah Mahmud Kureşi adlı üst düzey bir yetkili, “Seçime hazırız, herhangi bir gecikme istemiyoruz. Seçimlerin derhal 8 Ocakta yapılmasını istiyoruz” dedi.

Yetkili, hükümetin seçimleri ertelemesi durumunda, merkezi komiteyi toplayarak ne yapılacağına karar vereceklerini belirtti.

Bu arada, Pakistan muhalefet liderlerinden Navaz Şerif’in partisi Pakistan Müslüman Birliği-N (PML-N) sözcüsüyse “şu anda yasın çok fazla olduğunu, seçimlerin yakın bir süreye ertelenmesi halinde bunun kabul edilebilir” olduğununu açıkladı.

Pakistan’da Seçim Komisyonu, muhalefet lideri Benazir Butto’nun suikasta uğramasının ardından ortaya çıkan kargaşa ortamı üzerine hükümete, 8 Ocakta yapılması planlanan genel seçimlerin ertelenmesini tavsiye etmişti.

PAKİSTAN BORSASI REKOR DÜŞÜŞ GÖSTERDİ
 
Öte yandan siyasi kargaşa içindeki Pakistan’da Menkul Kıymetler Borsası, rekor oranda düşüş gösterdi.

Siyasi belirsizlik nedeniyle, Karaçi Menkul Kıymetler Borsası 100 endeksi, yüzde 4,4 oranında değer kaybederek, tarihindeki en büyük günlük düşüş oranını yaşadı.

Pakistan’da, Benazir Butto suikastının ardından kapanan Karaçi Menkul Kıymetler Borsası, bugün yeniden işlemlere başlamıştı.

FOTOĞRAF: Suikasta kurban giden Benazir Butto ve siyasi rakibi Navaz Şerif ile birlikteyken…

1164090cookie-checkButto’nun partisi: Seçimler yapılsın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.