Büyükelçi: ABD, PKK’ye silah vermiyor

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, “PKK mensubu 4 teröristin, ABD’ye ait iki zırhlı aracın PKK’nın Kandil Dağı’ndaki kampına silah götürdüğü” yönündeki iddialarını yalanlayarak, “ABD, PKK’ya silah sağlamamaktadır” dedi.


ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinin internet sitesinde halkın sorularını yanıtlayan Wilson, “ABD’nin politikası, PKK ile hiçbir temas kurmamaktır” ifadesini kullandı.


ABD’nin Türkiye’den sonra PKK’yı “terörist örgüt” ilan eden ilk ülke olduğuna dikkat çeken Wilson, ABD’nin PKK’yı bu şekilde sınıflandırmaya devam ettiğini ve bundan ötürü, PKK ya da liderleriyle müzakere etmesinin, örgüte ya da üyelerine silah sağlamasının asla söz konusu olamayacağını vurguladı.


Wilson, “ABD, PKK ile, PKK terörüyle ve çıkarlarımızı tehdit eden diğer terörist gruplarla mücadelede Türkiye’yi kuvvetle desteklemekte ve Türkiye ile işbirliği yapmaktadır. Uzun vadede Irak’ın Türkiye’nin dostu olduğunu ve Türkiye’ye yönelik terörist ya da başka türlü saldırılar için bir üs olarak kullanılamayacağını garanti edecek olan Irak’ın birliği, güvenliği ve istikrarı adına da Türk yetkilileriyle birlikte çalışmaktayız” dedi.


”TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ”


ABD Genelkurmay Başkanlığı’nın Harekat Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Perry Wiggins, “terör örgütü PKK’ya karşı mücadelede istihbarat konusunda Türk ordusuyla ve hükümetiyle işbirliği yaptık”larını söyledi.


Wiggins, PKK’nın Irak’ın kuzeyinde kamplar kurduğuna ve Güneydoğu Anadolu’da terörist faaliyetlere giriştiğine işaret ederek, Türkiye’nin bu konudaki kaygılarını anladıklarını belirtti. Tuğgeneral Wiggins, ”Terörle mücadelesinde, Türkiye ile birlikte çalışmayı sürdürüyoruz. Hem Türk hükümetiyle, hem de özellikle Türk ordusuyla istihbarat kesitinde birlikte çalıştığımız çeşitli fırsatlar var ve buna devam edeceğiz” dedi.

1044810cookie-checkBüyükelçi: ABD, PKK’ye silah vermiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.