‘Böyle hilkat garibesi bir öneri olur mu?’

Baydemir’in, Strasbourg’daki konuşmasında “PKK’nın Türk Silahlı Kuvvetleri ile aynı anda silah bırakması gerektiği” yönünde açıklama yaptığı öne sürülmüştü.


Baydemir, AB Ziyaretçi Programı çerçevesinde Brüksel ve Strasbourg’a yaptığı ziyaretin ardından Türkiye’ye dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ”Temaslarım sırasında bazı sıkıntıların var olduğu gözlemledim, ancak benim güçlü gözlemim, 3 Ekim’de müzakerelerin başlayacağı yönünde” diye konuştu.


Baydemir, temasları sırasında sunduğu bir rapordaki bazı ifadelerin Türkiye’de tepkilere yol açtığının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:


”Raporda ifade etmeye çalıştığım tüm bilgiler, bugüne kadar Türkiye’de çeşitli platformlarda paylaştığım görüşlerdir. Sayın Başbakanımıza Diyarbakır’da sunduğum raporun çok önemli bir kısmı da bunun içerisindeki bilgilerden oluşmaktaydı. Dolayısıyla raporda bir aykırılık söz konusu değil. İşin özü şu; Türkiye’nin gerilime ve tansiyonun yükseltilmesine ihtiyacı yok. Artık çatışma stratejisine yüksek sesle karşı çıkmamız lazım.”


FOTOĞRAF: Osman Baydemir (Altta)



 

1024370cookie-check‘Böyle hilkat garibesi bir öneri olur mu?’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.