Canlı bombalara doktor desteği

İntihar eylemi düzenleyecek kişilerin karınlarına ve göğüslerine yerleştirilen bu patlayıcıların birçok uluslararası havaalanında bulunan vücut tarayıcılarına yakalanmadığı belirtiliyor.

Gazeteye göre, vücuda bomba yerleştirme işleminin öncüsü olduğu belirtilen bir doktor bu yılın başlarında Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA’nin düzenlediği bir insansız uçak saldırısında öldü. Bu kişinin, El Kaide’nin bomba uzmanı İbrahim El Asiri’yle birlikte çalıştığı kaydediliyor.

İstihbarat yetkililerine göre, bir grup doktor El Asiri’yle birlikte çalışmaya devam ediyor. Batılı bir istihbarat görevlisi, “CIA, bu kişileri bulmaya çalışıyor. Çünkü bildiklerini başkalarına aktarabilirler.” dedi.

Haber şöyle devam ediyor:

“Afganistan ve Pakistan’da El Kaide’nin liderlerinin öldürülmesinden sonra Arap Yarımadası’ndaki El Kaide, Batı için en büyük tehdit haline geldi. Geçen hafta Batılı istihbarat teşkilatları için çalışan Suudi kökenli İngiliz vatandaşı bir ajan, örgüte sızdı. Bu ajan örgüt liderlerini, bir uçağı düşürmek istediğine ikna etti. Bu ajana Asiri’nin geliştirdiği bir bomba düzeneği verildi. Şimdi bu düzeneğin Virginia’daki bir laboratuvarda FBI ve İngiliz Scotland Yard uzmanlarınca incelenmekte olduğu belirtiliyor. “

1342590cookie-checkCanlı bombalara doktor desteği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.