Castro’dan Morales’e yoldaşca karşılama

Morales, “Küba halkıyla dostluğu derinleştirmeye geldim” derken, 79 yaşındaki Castro, iki ülke arasında siyasi, ekonomik ve toplumsal işbirliğinin ele alınacağını belirtti. Castro, “Artık dünya haritası değişmeye başlamış gibi görünüyor” dedi.

1 Ocak 1959’daki Küba devriminin yıldönümü arifesinde Morales’in Havana’ya gelişini kutlayan Küba hükümeti, “Devrim’in 47. yıldömümünde Bolivya’nın yeni liderinin gelişinin önemini” vurguladı.

Hükümetin açıklamasında, “Sayın Morales’in gelişi, Uruguay, Breziyla, Arjantin ve Venezuela’nın sosyalist liderleriyle ve Küba ile tam diplomatik ilişkileri geliştiren Karayib ülkeleriyle ilişkilerin tek temele oturtulması bakımından önem taşıyor” denildi.

Morales, Bolivya’da 22 Ocak’ta görevi Carlos Mesa Gisbert’ten devralacak.

Öncelikle Çin, Avrupa ülkeleri, Güney Afrika ve Breziyla’ya gittikten sonra yemin ederek görevi devralacak Morales, Haiti’den sonra Amerika kıtasının en yoksulu olan ülkesinde doğal gaz üretimini millileştireceğini ilan etti

ABD’nin en çok petrol aldığı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) üyesi Venezuela’nın sosyalist Devlet Başkanı Kızılderili Hugo Chavez gibi, Bolivya’nın yeni lideri Morales de, Amerika Kızılderililerinin haklarını iyileştirme yönünde çalışma vaadinde bulunuyor.

İMAJ: Latin liderler Bush ve Blair’e karşı

1121230cookie-checkCastro’dan Morales’e yoldaşca karşılama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.