Casus suçlamasına Rusya’dan ambargo

Savunma Bakan Yardımcısı Antoni Macierewicz’in eski dışişleri bakanlarının sosyalist dönemde eski SSCB casusu oldukları yönündeki suçlamalarına tepki gösteren Rusya, Polonya’dan ithal edilen bitki ve gıda ürünlerine uyguladığı ambargoyu uzatma kararı aldı.

Tarım Bakani Andrzej Lepper, Rusya Tarım Bakanlığı yetkililerinin, Polonya Baş Veterinerliği’ne bir mektup göndererek, Polonya’dan ithal edilen bitki ve süt ürünlerine uygulanan ambargoyu uzatma kararını duyurdu.  

Bakan Lepper, bir süredir Rus Tarım Bakanlığı yetkilileriyle ambargo konusunda uzlaşmak için gösterdiği çabanın da, Savunma Bakanı Antoni Macierewicz’in bazı eski dışişleri bakanlarının Rus ajanı oldukları yönündeki açıklamaları nedeniyle sonuçsuz kaldığını önemle vurguladı.   

Polonya ve Rusya arasındaki diplomasi krizi nedeniyle Rus Tarım Bakanlığı, geçtiğimiz yıl Polonya’dan ithal edilen bitki ve süt ürünlerine ambargo uygulanması yönünde karar almıştı. Ambargo nedeniyle Polonya’nın her gün milyonlarca dolar zarar ettiği belirtiliyor.

 

 

1135430cookie-checkCasus suçlamasına Rusya’dan ambargo

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.