Çelebi’ye AKP rozetini takan Erdoğan: Çocuk önemli, PKK’nın 5 tane 10 tane var

AKP’ye katılan Mehmet Ali Çelebi’ye rozetini Tayyip Erdoğan taktı. Çelebi’ye daha fazla çocuk yapması talimatı veren Erdoğan, “Çocuk çok önemli. Bak PKK’nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var” dedi.

CHP’den İzmir milletvekili seçilip Memleket Partisi’ne geçen, ardından bağımsız vekil olarak kalacağını açıklayan fakat sonra söylem değiştirip AKP’ye katılan Mehmet Ali Çelebi’ye rozetini AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan taktı.

Erdoğan, Çelebi’ye rozetini AKP’nin Meclis grup toplantısında taktı. Erdoğan’ın Mehmet Ali Çelebi’ye ilk talimatı daha fazla çocuk yapması oldu.

Rozeti taktıktan sonra Çelebi’ye eşi de yanında bulunduğu sırada “Çocuklar kaç tane” diye soran Erdoğan, aldığı “1 tane. Doktora, kariyer…” yanıtını beğenmedi. “Olmaz ya… Bu işin kariyeri çocuk doğurmak. Sayıları artırmak lazım. Allah’tan isteylim. Devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK’nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var” sözlerini sarf etti.

Erdoğan’ın bu sözleri tepki çekti.

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Soylu daha önce ‘Kürtler 10-15 çocuk yapıyorlardı şimdi 5-6 çocuğa düştüler’ demişti. Kürtleri sürekli bir nüfus mühendisliği altında gören kafalar dönüp baksınlar geriye, hangi çöplükteler acaba? İkincisi, kadınların bedenine, çoğalmasına, üremesine dönük sürekli bu dil uzatma hadsizliğini lanetliyorum. Kadınlar çocuk yapıp yapmamaya kendileri karar verir, bu aile meselesidir. Bir Cumhurbaşkanı çocuk yapma sayısına neden karışır bunu anlamak mümkün değil. Erdoğan, örgüt mensuplarının çocuklarının olmadığını çok iyi biliyor. Kürt nüfusunu kastederek nasyonel bir söz kuruyor aslında. Bunu Kürtler anladı ve partisine dahil ettiği devlet katındaki ortakları olan ulusalcılara da tabii ki selam çakıyor. Çok çocuk sahibi olmayı bir terör faaliyeti olarak görüyor. Bu ırkçı bir kafadır, bu Kürt düşmanı bir kafadır. Bu bir nefret dilidir, kınıyoruz. Mesajlarını aldık, cevabımız daha çok direnmektir. Çözüm konusunda demokratik siyasette ısrar etmektir. Gerçek bir eşitlik ve kardeşlik için mücadele etmektir. Bizim karşı cevabımız budur” dedi.

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da Twitter hesabından “CB Erdoğan; AKP’ye katılan Çelebi’den çok çocuk yapmasını isterken şunları söyledi: ‘Sayıları artırmak lazım. Çocuk çok önemli. Bak PKK’nın 5 tane 10 tane 15 tane var.’ Ne diyor Erdoğan; kim bu PKK’lılar, kimler 5, 10, 15 çocuk yapıyor? Tüm Kürtleri PKK’lı görüyor, yazık!” dedi.

2641170cookie-checkÇelebi’ye AKP rozetini takan Erdoğan: Çocuk önemli, PKK’nın 5 tane 10 tane var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.