Cenazeler toprağa veriliyor

Uçağın kaptan pilotu Serhat Özdemir İzmir’de, 2. kaptan pilot emekli hava tuğgeneral Mehmet Tahir Aksoy, kabin amiri Çağatay Şirin, kabin görevlileri Mümine Bulut ve Mana Topçu, uçuş teknisyeni Alaattin Çelik Gürtürk ve hostes Sinem Hatice Vurgun İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.


Uçak yolcularından Doğuş Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fen Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ’ın cenazesi de Ümraniye Kocatepe Mezarlığı’nda defnedildi.


Yolculardan makine mühendisi Hakan Yakup Pullu ile öğrenci Muhammet Kasım Saygılı’nın cenazeleri de İstanbul’da toprağa verildi.


‘5 DAKİKA UĞRUNA ÖLDÜLER’ AÇIKLAMASI YANLIŞ


Isparta Valisi Şemsettin Uzun, bugün bazı gazetelerde Atlasjet uçağının düşmesiyle ilgili ”5 dakika uğruna öldüler” şeklindeki açıklamaların doğruyu yansıtmadığını söyledi.


Uzun, yaptığı açıklamada, bugün bazı gazetelerde, uçağın pilotunun ”Shortcut” (kısa yol) yaparak 5-10 dakika kazanmayı amaçlaması yüzünden kaza olduğu yönünde ifadelere yer verildiğini anlattı.


Kazanın ardından yetkililerin bu tür bir açıklamalarının olmadığını belirten Vali Uzun, ”(5 dakika uğruna öldüler) şeklindeki açıklamalar doğruyu yansıtmıyor. Bu yanlış. Ayrıca böyle bir açıklamayı kim yapmış?” diye konuştu.


Vali Şemsettin Uzun, kazanın ardından bazı gazetecilerin olay mahallinin içine kadar girdiğini de belirterek bir ulusal kanalın muhabirinin kaza yerinde çevreye saçılan parçaları eline alıp kameraya gösterdiğini söyledi. Basın mensubunun elinde tuttuğu her parçanın ”delil” olduğunu hatırlatan Vali Uzun, ”Maalesef bazı arkadaşlar böyle hareketler içinde oldular. Hatta AKUT’un 5 kişilik ekibinin içindeki bir kişi de muhabirmiş. İçeri girdikten sonra kaza bölgesinde çekim yapınca fark ettik. Burada bizi kandırmanın alemi yok” dedi.

1051490cookie-checkCenazeler toprağa veriliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.