‘Chelsea Hiddink’in peşinde’

Sayfanın tepesinde, Hiddink’in fotoğrafı ve ”Stamford Bridge’e mi dönüyor?” sorusu dikkat çekiyor.

Gazete ”Chelsea’nin Şampiyonlar Ligi’ne vedasından sonra koltuğu iyice sallanan Carlo Ancelotti’nin yerine, en güçlü aday Türk milli takımının teknik direktörü Guus Hiddink” diye yazdı.

Gazetenin değerlendirmesi şöyle:

“En azından Abramoviç’in niyeti, Hollandalı teknik adamı Stamford Bridge’e geri getirmek. Ancak ikna edip edemeyeceğini görmek için, beklemek gerekecek. Çünkü Hiddink, Türkiye Futbol Federasyonu’yla sözleşmesine sadık kalmak istediğini sıklıkla dile getirmişti.

Eğer Hiddink ikna edilemezse, Liverpool ve Inter’in eski teknik direktörü Rafael Benitez’in adı da gündeme gelebilir. Ancak Benitez daha çok kendisi adaylar arasında görülmek isteiyor.”

Daily Telegraph’e göre, Abramoviç, Porto’nun başarılı teknik direktörü Andre Villas-Boas’ı kulübün başına getirmesi yönünde baskıya da hedef olmuş. Villas-Boas, Porto, Chelsea ve Inter’de görev yaptığı dönemde Jose Morinho’nun teknik kadrosunda yer alıyordu. Ancak ”minik Morinho” olarak nitelenen 33 yaşındaki teknik direktör de, gelecek yıl Porto’nun başında kalmak istediğini açıklamıştı.

Adaylar arasında Marco van Basten ve Mark Hughes’un da adı geçiyor.

Daily Telegraph, ”Abramoviç önce Hiddink’i ikna etmeye çalışacak” değerlendirmesini yaparak “Bu süreçte de Avrupa şampiyonası grup eleme maçlarında Türkiye’nin performansı önem kazanacak” diye yazdı.

Hiddink’in menajeri Cees van Nieuwenhuizen, Daily Telegraph’a yaptığı açıklamada, ”Hiddink, sözleşmesine bağlı kalacak. Haziran ayında Belçika, Eylül’de de Avusturya deplasmanlarından istedikleri sonuçları alırlarsa, play off’a kalabilecekleri görülüyor. Eğer Türkiye, elemelere gitmeye hak kazanamazsa, görevi bırakacağını daha önce söylemişti, ama teknik olarak şu anda Chelsea’ye gelmesi mümkün değil. Bunun Abramoviç’le olan iyi ilişkileriyle de ilgisi yok… Bugüne kadar hiçbir sözleşmesini feshetmedi Hiddink, Roman Abramoviç de bunu anlıyor” dedi.

Hollandalı teknik adam, Rusya milli takımını çalıştırırken, 2009’da Felipe Scolari’nin ayrılmasının ardından kısa süre başına geçtiği Chelsea ile şampiyonlar liginde final şansını, son saniyelerde yenen golle, Barcelona’ya kaptırmış, Federasyon kupasıyla yetinmek zorunda kalmıştı.

727990cookie-check‘Chelsea Hiddink’in peşinde’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.