CHP, hükümeti operasyona zorluyor

Baykal, sınır ötesi operasyon konusunda hükümetin TBMM’den yetki istemesi durumunda Genel Kurula katılarak destek vereceklerini belirterek, ”Yetki istiyorlarsa yetki veririz. Bu aşamada Türkiye’nin yetki alması, ancak kullanmadan saklayarak devam etmesi ülkeye çok ciddi zarar verir” dedi.


Yetkinin, ancak kararlılık durumumda etkili olacağını vurgulayan Baykal, ”Burada barut yok. Asıl mesele burada. Yetki yok değil, yetkiden önce siyasi irade yok” diye konuştu.


Baykal, NTV’de katıldığı canlı yayında Murat Akgün’ün sorularını yanıtladı. Seçim öncesinde sınır ötesi operasyon için hükümete yetki verilmesine yönelik tezkereyi görüşmek üzere TBMM’nin olağanüstü toplantıya çağrılması halinde CHP’nin tavrının ne olacağının sorulması üzerine Baykal,  bu durumda toplantıya katılarak destek vereceklerini söyledi.


Böyle bir durumda, hükümetin seçime kısa süre kala harekete geçmiş olmasının ”olayın özünden çok siyasi yönüyle ilgili olduğunu” herkesin düşünmesi gerektiğini belirten Baykal, şunları söyledi:


”Böyle önemli konuların siyasete alet edilmek üzere kullanılması çok üzüntü vericidir. Bu konularda ciddi olmak lazımdır. Türkiye, Meclis’i toplayıp, kararı aldı mı onu kullanmak zorundadır. Eğer kullanmazsa artık Türkiye’nin hiçbir inandırıcılığı, caydırıcılığı kalmayabilir. Bu olayın bütün boyutlarıyla oluşturulması ve gerçekten bir karar aşamasına gelmemiz halinde düğmeye basılması zorunluluğu vardır.”

1044800cookie-checkCHP, hükümeti operasyona zorluyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.