CHP’nin itirazı 19 Haziran’da görüşülecek

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin, ”Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, seçimlerin 4 yılda bir yapılması” yönünde Anayasa’da değişiklik yapan 5660 sayılı Kanun’un iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini 19 Haziran Salı günü görüşecek.


CHP, Anayasa’da değişiklik yapan ve cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ve seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını içeren 5660 sayılı Kanun’un ikinci görüşmesinde oluşturulan düzenlemelerin, ”Anayasa’ya aykırı eylemli İçtüzük değişikliği” olduğu iddiasıyla yasanın iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.


Yüksek Mahkeme, 19 Haziran Salı günü Anayasa değişikliği paketiyle ilgili başvuruyu esastan ele alacak.


Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5660 sayılı ”Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”u iade etmiş, kanunun TBMM’de bir kez daha görüşülmesini istemişti. TBMM, kanunu 5678 sayılı Kanun olarak aynen kabul etmişti.


Sezer, 5678 sayılı Kanun’u, Anayasa’nın 175. maddesi uyarınca, halkoyuna sunulmak üzere yayımlanması için Başbakanlığa göndermiş, ayrıca Anayasa Mahkemesinde dava açacağını bildirmişti.



 

1044190cookie-checkCHP’nin itirazı 19 Haziran’da görüşülecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.