CIA'dan, Pakistan'a terör belgesi

Gazete, CIA yetkilisi Stephen R. Kappes’in, Pakistan gizli servisi ISI ajanları ile aşiret bölgelerinde etkin olan militanlar arasındaki bağlantılarla ilgili yeni bir bilgiyle 12 Temmuz’da İslamabad’ı ziyaret ettiğini ve bu ziyareti gizli tuttuğunu yazdı.

Kappes’in Pakistan’da askeri ve sivil yetkililerle görüşmesinden birkaç gün önce Kabil’deki Hindistan Büyükelçiliğine saldırı düzenlendiğine ve Afganistan hükümetinin kamuoyu önünde saldırıda ISI’nın parmağı olduğu yönünde suçlamada bulunduğu hatırlatılıyor.

New York Times, CIA’nin değerlendirmesinin, Amerikalı yetkililerin, Pakistan’daki aşiret bölgelerinde üst düzey El Kaide yetkilileri ile yakın ilişkilerini sürdürdüğüne inandığı Celalettin Hakkani tarafından yönetilen militan örgütle ISI arasındaki bağlara işaret ettiğini kaydetti.

Washington’da Bush yönetimi yetkilileri ile görüşen ve bir televizyon programına katılan Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani de ’’ISI’daki bazı ajanların militanlara sempati duyması inanılmaz. Buna izin veremeyiz’’ dedi.

CIA, ABD’deki 11 Eylül terör saldırılarından önce Afganistan’daki Taliban rejimi ile yakın ilişkileri olan Pakistan gizli servisinin içinde sadakat konusundaki uzun süreli endişelerine rağmen Pakistan’daki militanlarla ilgili istihbarat için ISI’ya yoğun bir şekilde bağlı olmuştu.

1175500cookie-checkCIA'dan, Pakistan'a terör belgesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.