‘Condi bugün kaç çocuk öldürdün!’

Ülkenin kuzeybatısındaki Blackburn’e gelen ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, burada yeni protestolara hedef oldu. 


200 kadar göstericinin protesto ettiği Rice’a göstericilerden bazıları, “Condi, bugün kaç çocuk öldürdün?” diye bağırdı.


Bazılarının da Guantanamo’daki esirlere yapılan muameleye atfen turuncu kıyafetler giydiği ve yüzlerini torbalarla sakladıkları belirtilirken, Straw’un milletvekili seçildiği bölge olan Blackburn’ün yüzde 20’sinin Müslüman olduğu ve burada Irak savaşına karşı yoğun tartışmalar yaşandığı ifade edildi.


Aralarında türbanlı kadınların bulunduğu göstericilerin “Teröre karşı savaş, İslam’a karşı savaş” yazılı pankartlar, bazılarının da Rice’ın üstü çizili fotoğrafının basılı olduğu, altında da “Hoş gelmedi” yazan pankartlar taşıdığı belirtildi.


Rice, dün akşam da protesto edilmiş ve bir camiye yapacağı ziyaret güvenlik gerekçesiyle iptal olmuştu.


RICE: SADDAM’I DEVİRMEK BİR HATA DEĞİLDİ 
    
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice dün de BBC’ye verdiği mülakattaki ”ABD, Irak’ta binlerce taktik hatası yaptı” sözlerine açıklık getirmek amacıyla yeniden BBC’ye demeç vererek, bu hataların ABD’nin Irak’a müdahalesindeki stratejik hedefleri kapsamadığını ifade etti.


Rice, yeni açıklamasında, ”Tabii ki hatalar var. Ama Saddam Hüseyin’i devirmek bir hata değildi, Ortadoğu’da demokratik güçleri harekete geçirmek bir hata değildi” dedi.


ABD Dışişleri Bakanı, Irak’ta demokrasi silah zoruyla yerleşmiyor.Saddam Hüseyin silahlarla devrildi, ama Iraklılar silah zoruyla oy vermeye gitmedi” dedi ve ”demokrasinin doğuşunun bazen zor olduğunu” da kabul etti.


Rice’ı kendi seçim bölgesi Blackburn’de ağırlayan ve Amerikalı bakanın bu görüşünü paylaştığını ifade eden İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw da ”darbeden sonra her şeyin öngörüldüğü gibi gitmediğini” söyledi.


Straw, ”Bununla birlikte, bana göre şu açıktır: Bu askeri eylem olmadan sadece Irak’ta değil, aynı zamanda Ortadoğu’nun tamamında demokrasi güçlerini harekete geçirmeye asla muktedir olunamazdı” ifadesini kullandı.


Straw’un daveti üzerine 2 günlük Blackburn ve Liverpool ziyaretini sürdüren Rice, bugün Blackburn’de bir grup gösterici tarafından protesto edilmiş ve göstericilerden bazıları, ”Condi, bugün kaç çocuk öldürdün” diye bağırmıştı.

789590cookie-check‘Condi bugün kaç çocuk öldürdün!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.