CTP’nin eleştiri hakkı yoktur

KKTC’de Anamuhalefet Partisinin Tutarsızlığı Sürüyor

İnsan hafızası ne kadar kolay unutabiliyor. Daha dün KKTC’de iktidar koltuklarında sefa süren, ekonomik krizden kaçmak için erken seçime razı olan, ülkeyi yönetemeyeceğini anlayınca apar topar muhalefete kaçan, ülkede her sektörü küstüren CTP; erken genel seçim sonucu iktidara gelmiş olan UBP Hükümetine karşı acımasızca eleştiri yapmaya hiç hakkı olmayan bir beceriksizler ordusunu andırıyor.

KKTC’de seçim öncesi CTP hükümeti, özgür basına şantaj yapmaya kalkmış, Türkiye’ye ve TC hükümetine kafa tutma girişiminde bulunmuş, iktidardayken en azılı partizanlık yapmış olan CTP hükümetleri, bugün kalkıp halk iradesi ile iktidara gelip daha dört ayını bile dolduramamış olan, ülkedeki enkazı bile saptamak için yeterli zaman bulamamış UBP hükümetine saldırıyor.

KKTC’de sendikacılık yapmaktan çok siyasi partiler gibi güncel siyaset yapmaya çalışan CTP güdümündeki sendikalar, UBP hükümeti iktidarı devralınca ayağa kalktılar. Din kurslarını bahane ederek ayaklandılar. Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliğine yürüdüler. Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği ile din kursları arasında ne ilişkisi varsa ?

Yavru vatandaki kronik muhalefet olan sendikaların arkasındaki kafa göründü. Dün açıklama yapan CTP sözcüleri, sendikaların eylemine destek belirttiler. Düne kadar memura sıfır zam önerenler, şimdi yarattıkları enkazdan UBP hükümetini sorumlu tutuyorlar. Hadi canım siz de !

KKTC’de CTP’nin ve onun yamaklarının UBP hükümetini eleştirmeye hiç ama hiç hakları yoktur. İktidar oldukları dönemlerde bu ülkeye ne verdiler ki, şimdi feryat ediyorlar. CTP’nin yaptığı, tutarsızlık, ikiyüzlülük ve çifte standarttan başka nedir ki ?

KKTC Başbakanı Dr. Derviş Eroğlu’nun çok doğru biçimde güncel siyaset yapan ve CTP’nin peşine takılan sendikalara karşı halkın çıkarlarını savunmasını destekliyorum. Bu konuda geri adım atmaması gerektiğini düşünüyorum.

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti de geçmişte KKTC’deki CTP hükümetlerine verdiği destek için bin pişman olmak noktasına gelmiştir. Özellikle din kursları nedeniyle KKTC Lefkoşa Büyükelçiliğine karşı yapılan protesto yürüyüşü ve tepkilere solcu CTP tarafından açık destek olunması, Ankara’da ŞOK etkisi yaratmışa benziyor. Bu nankörlüğe nasıl destek olduklarını düşünüp binbir pişmanlık sözcükleri ile yatışmaya çalıştıklarını sanıyorum.

KKTC’de bir önceki iktidar olan CTP, kendi yapamadığını, UBP hükümetinin kararlı duruşunu ve hükümetin halkın çıkarlarını üç beş sendikacıya karşı savunmak iradesini göstermesini hazmedemiyor. UBP’nun bu tavrının KKTC halkının çok geniş kesimlerinden ve Ankara’dan büyük destek görmesi karşısında hırçınlaşan CTP, güdümündeki sendikaları sokağa dökerek KKTC’yi karıştırmak istiyor. Bunlar, tehlikeli çabalardır.

Yavru vatandaki UBP hükümetine çağrım, doğru bildiği yolda kararlılıkla yürümeleridir. Geçmişte Ankara hükümetinden layık olmadığı bir destek alan CTP, treni kaçırmış ve bundan sonra ilelebet muhalefete kalmaya kendisini mahkum etmiştir. Yavru vatan KKTC’deki son gelişmeler bunlardır.

___________________

* Doç. Dr.

670730cookie-checkCTP’nin eleştiri hakkı yoktur

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.